19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE: Percheziții la primăria Sectorului 5 din Capitală. Vanghelie NU ar...

VIDEO. UPDATE: Percheziții la primăria Sectorului 5 din Capitală. Vanghelie NU ar fi vizat. Ce spune primarul. Mii de persoane au primit ajutoare sociale nemeritate

UPDATE 13.59: Mii de bucureşteni ar fi primit ilegal ajutoare sociale, cu sprijinul unor persoane care spuneau că au relaţii la Primăria Sectorului 5 şi le solicitau în schimbul intervenţiilor între 100 şi 200 de lei din suma primită lunar de aceştia, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, în cauză ar fi implicate şapte sau opt persoane, care ar fi convins mai mulţi bucureşteni că au relaţii la Primăria Sectorului 5 şi le pot obţine ajutoare sociale.

În schimbul intervenţiilor pentru acordarea ajutoarelor sociale, aceste persoane solicitau aproape jumătate din banii încasaţi de beneficiari. Astfel, dintr-un ajutor social de 400 de lei, aceste persoane ar fi perceput între 100 şi 200 de lei lunar, au precizat sursele judiciare.

Suspecţii ar fi acţionat independent unul de celălalt şi ar fi avut zone diferite de influenţă.

UPDATE 09.03: Primarul sectorului 5, Marian vanghelie a explicat că perchezițiile au loc la Direcția de Asistență Socială care are birourile la Primăria Sectorului 5, aceasta fiind însă în subordinea Consiliului Local. Vanghelie a adăugat că nu este vorba despre fonduri europene, ci despre bani din bugetul Primăriei Sectorului 5 alocați pentru acordarea de ajutoare sociale în fiecare an.

În schimb, Marian VAnghelie i-a acuzat pe premierul Victor Ponta și pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea că ar fi făcut presiuni politice pentru ca această anchetă să aibă loc, pentru că i-a deranjat pe cei doi politicieni cu declarațiile sale.

”Oprea și Ponta sunt supărați că am spus anumite lucruri despre dânșii dar îi asigur că vom face toate diligențele necesare și dacă simțim abuzuri din cauza presiunilor politice”, a declarat Marian Vanghelie la b1 TV.

Acesta a mai spus că biroul său nu este vizat de controale și că acordarea ajutoarelor sociale nu va fi oprită de aceste percheziții.

—–

Polițiștii efectuează 25 de  percheziții între care și la sediul primăriei Sectorului 5 din Capitală, într-un caz abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă în care mai mulți funcționari sunt suspectați că acordau ajutoare preferențiale.

Potrivit b1.ro, din primele informații disponibile reiee faptul că primarul Marian Vanghelie nu este vizat de aceste controale.

La percheziţii participă procurori şi 120 de poliţişti. Cercetările sunt făcute de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/bb1ef153272ad9a333f7288879c76294/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă