6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Primarul Florin Cârciumaru, cercetat de DNA. Ce acuzaţii îi aduc anchetatorii

UPDATE: Primarul Florin Cârciumaru, cercetat de DNA. Ce acuzaţii îi aduc anchetatorii

Procurorii DNA fac, marţi, percheziţii la Primăria din Târgu Jiu, la locuinţa primarului Florin Cârciumaru şi la sediile unor firme, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2008-2015.

“În cursul zilei de 19 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în județul Gorj, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, potrivit unui comunicat DNA. 

Citeşte şi: FRAUDĂ în educație. Asociația Arhimede ar fi făcut EVAZIUNE de peste 3 milioane de euro. Cine sunt oficialii implicați

Nicio persoană nu va fi dusă la audieri şi nu vor fi luate măsuri preventive, în urma percheziţiilor fiind ridicate doar documente, potrivit unor surse juridice.

Perchezitiile au loc în locuința sa din cartierul Vădeni, că sunt în cercetare două dosare, unul care vizează lucrările de apă și canalizare de la nivelul orașului și altul care a fost deschis în urma unei sesizări făcute în cazul achiziționării unei case de vacanțe în Rânca de către fiica și ginerele său.
procurorii au verificat filă cu filă documentele de vânzare-cumpărare a imobilului din Rânca, precum și contractele acordate de municipalitate firmei Presanitas, conform unor surse judiciare.

Anchetatorii au descins şi la sediul Aparegio, societatea care asigură alimentarea cu apă în Târgu-Jiu și alte orașe din județ și care, de asemenea, a derulat mai multe contracte cu firma Presanitas, transmit aceleaşi surse.

Potrivit surselor judiciare, ancheta vizează presupuse fraude cu fonduri europene destinate realizării unor lucrări la reţeaua de canalizare a oraşului, care ar fi trebuit finalizate în urmă cu cel puţin doi ani.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă