10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții la producătorii clandestini de tutun. Șapte persoane au fost reținute

Percheziții la producătorii clandestini de tutun. Șapte persoane au fost reținute

Poliţiştii din Buzău au reţinut, miercuri, şapte persoane şi au ridicat aproximativ 500 de kilograme de tutun, informează Agerpres.

De asemenea, au fost ridicate şapte utilaje de mărunţit şi cernut tutun, 67 de dispozitive de injectat tuburi, 135.000 de tuburi goale ţigarete cu filtru de diferite mărci precum şi aproximativ 500 ţigarete confecţionate artizanal, în urma celor 18 percheziţii efectuate în judeţele Buzău, Prahova şi Mureş. 

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 1.500.000 de lei. 

‘Au fost aduse la audieri 14 persoane, iar faţă de patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 şi 45 de ani a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Totodată, în urma percheziţiilor desfăşurate de Poliţia municipiului Buzău au fost reţinute trei persoane pentru fapte cu violenţă’, precizează Biroul de presă al IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, toate persoanele reţinute urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventivă. 

Peste 70 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Buzău, Prahova şi Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R., au efectuat miercuri 18 percheziţii la persoane bănuite de implicarea în comiterea infracţiunilor de producere şi comercializare de produse accizabile ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat. 

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău şi a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă