33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Percheziții la sediile PSD și PNL Prahova. Acțiunea vizează sponsorizările partidelor...

UPDATE. Percheziții la sediile PSD și PNL Prahova. Acțiunea vizează sponsorizările partidelor între 2011 și 2015

UPDATE 16:10  Secretarul executiv al PSD Prahova, Rareș Enescu, a declarat, joi după-amiază, că organizația județeană a primit de la DNA solicitări de a furniza documente privind sponsorizări primite de partid. El a precizat că una dintre solicitări face referire la documente privind sponsorizările primite de PSD Prahova în perioada 1 ianuarie 2011 – 8 aprilie 2015, într-un dosar, iar cealaltă solicitare este făcută într-un dosar separat și face referire la documente privind sponsorizări în perioada 2008 – 2014, informează Mediafax.

Rareș Enescu a mai spus că ambele solicitări transmise de DNA sunt făcute pentru furnizarea documentelor originale privind sponsorizările.
El a precizat că aceste documente nu au fost încă puse la dispoziția anchetatorilor, întrucât, în paralel, la PSD Prahova are loc un control de fond al Autorității Electorale Permanente, iar autoritatea cere tot documentele originale, aferente anului electoral 2014. ”Vom pune la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate, însă urmează să vedem cum vom proceda în contextul în care ambele autorități solicită documentele în original”, a spus Enescu.

Inițial, surse judiciare au declarat că procurorii DNA Ploieşti au ridicat de la sediile PNL și PSD Prahova mai multe documente privind sponsorizări primite de cele două filiale.

***

Procurorii anticorupție efectuează percheziții la sediile PSD și PNL din Prahova. Acțiunea vizează ridicări de documente cu privire la sponsorizările partidelor între 2011 și 2015. Astfel, acțiunea anchetatorilor are în vedere o anchetă cu privire la sponsorizăriile care au ajuns la PNL în 2012, mai exact pentru campania din 2012, dar se vizează și campania prezidențială din 2014.

Citește și: Famiglia Ponta se clatină. Prietenul Ghiţă a dat o mână de ajutor

În prezent procurorii au ridicat de la PNL Prahova registru de finanțări a partidului, cel mai probabil documentele sunt ridicate pentru a căuta indicii noi.

 

 

Cele mai citite

Animale politice în călduri electorale

Această campanie electorală pare a fi marcată de simbolistica echitației. Candidații încalecă trotinete, biciclete, motorete, motociclete, cai de rasă. Însă adevăratul vehicul încălecat este de...

Când încep să se dea amenzi pentru nereguli în sistemul RO e-Factura

Ministerul Finanțelor a anunțat recent că, deși perioada de grație a amenzilor pentru neconformare la sistemul de facturare RO e-Factura a expirat la 31...

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...
Ultima oră
Pe aceeași temă