20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Senatorul PSD Alexandru Cordoș, soția și fiica lui, urmăriți penal

UPDATE: Senatorul PSD Alexandru Cordoș, soția și fiica lui, urmăriți penal

UPDATE 16.57:  Procurorii anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de senatorul PSD Alexandru Cordoș, soția lui, Mihaela Lucia Cordoș și fiica lui, Andreea Alexandra Cordoș, potrivit unui comunicat DNA. 

Astfel, Mihaela Cordoș referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, este acuzată de trafic de influență, în formă continuată(26 acte materiale) și Alexandru Cordoș a fost trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență, în formă continuată(5 acte materiale).

De asemenea, fiica celor doi, Andreea Cordoș, a fost acuzată de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (3 acte materiale).

————-

UPDATE 14:41: Mihaela și Alexandru Cordoș au venit, joi, la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiați în dosarul în care sunt suspectați de trafic de influență, informează Realitatea Tv.

————-

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, într-un dosar ce vizează infracţiuni de trafic de influenţă, pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice. În acest dosar este vizată, în mod direct, soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, dar şi parlamentarul, în mod indirect.

Citește și: Ce spune Alexandru Cordoș despre acuzațiile aduse soției sale

Mihaela Lucia Cordoş a promis, în schimbul mai multor foloase materiale şi sume de bani, că va ajuta cel puţin opt persoane să obţină locuri de muncă în instituţii publice. Astfel, aceasta se lăuda cu funcţia deţinută de soţul ei şi cerea sume de bani cuprinse înse 800 de euro şi 10.000 de lei, potrivit unor surse judiciare.

Oamenii legii au indicii că la faptele de trafic de influenţă săvârşite de Mihaela Lucia Cordoș a participat şi parlamentarul Alexandru Cordoş.

Astfel, în perioada 2013 – decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordoș a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea să obţină funcţii în instituţii ale statului. Mai exact, soţia senatorului spunea că are cunoştinţe la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judeţean Cluj sau a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Mihaela Cordoș promitea că, în schimbul bunurilor, vor obţine posturi sau locuri de muncă precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistentă medicală.

Astfel, Mihaela Cordoş a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obţine un post de profesor suplinitor la o şcoală în Cluj Napoca. Promisiunea a venit în condiţiile în care femeia a afirmat că soţul ei, senatorul Alexandru Cordoş, se bucură de influenţă asupra inspectorului şcolar general de la ISJ Cluj şi că va interveni personal la acesta pentru a-i obţine locul de muncă promis.

Într-o altă situaţie, soţia parlamentarului i-a promis unei persoane că, în schimbul a 3.000 lei, o va ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Județean Cluj-Napoca.

Surse din cadrul anchetei au adăugat că altor patru persoane le-a promis, în schimbul a 800 şi 1.500 de euro, că, prin traficarea influenţei de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, vor obţine un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, Mihaela Cordoş a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituţii publice.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă