10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Pescador cu peste 132 de migranți la bord, salvat de...

UPDATE. VIDEO. Pescador cu peste 132 de migranți la bord, salvat de Garda de Coastă

UPDATE. Poliștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a 132 de persoane aflate la bordul unei ambarcațiuni suspecte de migrație ilegala, fără pavilion arborat, care a fost identificată de sistemul SCOMAR la aproximativ 7 mile marine de țărm, pe Marea Neagră. 
  
 În data 15.09.2014, în jurul orei 07.55, polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră A– SCOMAR, au identificat o ambarcațiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 7 mile marine de țărm, în zonă de patrulare comună româno-bulgară, care se apropia de apele teritoriale ale României. 
  
 După intrarea în apele teritoriale ale României, analizând condițiile meteo nefavorabile (mare agitată; vânt puternic) și având în vedere numărul mare de persoane aflat la bordul ambarcațiunii, aproximativ 132 de persoane, bărbați, femei și copii, conducerea Gărzii de Coastă a dispus de urgență efectuarea unei misiuni de salvare pe mare cu o ambarcațiune a Grupului de Nave Mangalia. 
  
 Drept urmare, polițiștii de frontieră au desfășurat procedurile specifice pentru o misiune de salvare pe mare și au remorcat ambarcațiunea suspectă în Portul Mangalia, unde a acostat în siguranță în jurul orei 13.00. 
  
 Din primele cercetări a reieșit faptul că la bordul navei se aflau aproximativ 27 copii, 21 de femei și 84 de bărbați, de origineseriana, afgană, iraniana, irakiană și turcă. 
  
www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/128801574972eda385e6f233cd95c217/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); La acțiunea de salvare tip S.A.R., alături de navă Gărzii de Coastă a participat și o ambarcațiune a Centrului Maritim de Coorodonare (M.R.C.C.) Constanța. 
  
 Polițiștii de frontieră români vor continuă cercetările în acest caz. 

____

Un pescador cu aproximativ 100 de migranți la bord a fost salvat de Garda de Coastă, după ce viața pasagerilor a fost pusă în pericol, Marea Neagră fiind foarte agitată. 

”Din primele informații, Garda de Coastă acționează pentru remorcarea unui pescador care a intrat azi dimineață (n.r. luni dimineață) în apele teritoriale ale Mării Negre. S-a declanșat o acțiune specifică de salvare pe mare din cauza numărului mare de persoane aflate la bord. Ținând cont de capacitatea nu foarte mare de transport și a valurilor foarte mari era pericolul de a se răsturna”, a declarat Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.
 

Cele mai citite

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă