20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPeste 1.000 de alergători din toată țara participă la maratonul din inima...

Peste 1.000 de alergători din toată țara participă la maratonul din inima Apusenilor

Evenimentul, care se adresează întregii familii, atrage alergători din toată țara

Peste 1.000 de alergători de toate vârstele sunt așteptați sâmbătă, 30 mai, la unul din cele mai îndrăgite maratoane montane din țară. Este vorba despre cea de-a V-a ediție a Maratonului Apuseni, care va avea loc în stațiunea Muntele Băișorii, județul Cluj.

 Evenimentul este unul complex și cuprinde proiecții foto, activități recreativ-educative pentru copii și adulți, petreceri, foc de tabară, muzică folk și o tombolă cu premii.

Organizatorii spun că la acest maraton sunt invitați să participe toți cei care doresc să petreacă un sfârșit de săptămână în natură alături de comunitatea alergătorilor montani.

Concurenți cu vârste de până la 82 de ani vor participa la probele de maraton, semimaraton, cros sau family și vor lua startul din tabăra de bază.

Maratonul din inima Apusenilor este unul dintre cele mai iubite maratoane montane din țară, la care  anul acesta și-au anunțat prezența cu 40% mai mulți alergători decât anul precedent.

Deși înscrierile s-au închis pe site-ul competiției www.maratonapuseni.ro, vineri, 29 mai, și sâmbătă, 30 mai, se vor mai face înscrieri la fața locului la proba dedicată familiilor, la care părinți și copii concurează împreună.

Deoarece capacitatea de cazare a stațiunii este depășită, datorită numărului mare de participanți, organizatorii – Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj și Natura Transilvaniei, în colaborare cu Primăria Băișoara – pun la dispoziția sportivilor și susținătorilor patru zone de campare.

Programul zilelor de vineri și sâmbătă este cel mai bogat în activități, însă după competiție, în duminica Rusaliilor, vizitatorii sunt invitați să descopere obiceiurile tradiționale din zonă.

Ei pot să participe la slujba de la biserica din satul Săgagea, unde localnicii se îmbracă în port popular în cinstea vizitatorilor sosiți din toată țara. Tot duminică, precum și luni, 1 iunie, participanții și însoțiorii pot practica sporturile montane de sezon: drumeție, ciclism montan, zbor cu parapanta, alpinism și speologie.

Potrivit progamului pus la dispoziție de organizatori, startul maratonului va avea loc sâmbătă, la ora 9.00; la 10.00 se va da statul semimaatonului, la 10.30 va începe crosul, iar la 10.45 va începe competiția pentru familii. De la ora 11.00 va fi deschisă zona de relaxare, cu hamace, masaj și muzică ambientală.

Seara se va încheia cu muzică folk și un foc de tabără, dar și cu o petrecere cu Electroclown.   

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă