15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialPeste 1.400 de permise reținute de poliție, în doar patru zile

Peste 1.400 de permise reținute de poliție, în doar patru zile

324 de infracţiuni au fost constatate şi au fost reţinute aproape 1.450 de permise de conducere, dintre care 571 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, în doar patru zile, în cadrul unei acțiuni desfășurate de poliție la nivel național.

”Poliţiştii de la rutieră şi cei de la ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., continuă să acţioneze pentru prevenirea accidentelor rutiere, salvarea de vieţi, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului.

Astfel, în perioada 26-29 iunie, peste 1.800 de poliţişti au fost zilnic în stradă, folosind aproape 470 de aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”.

Acţiunea a urmărit depistarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care încalcă regulile rutiere şi circulă cu viteză excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum.

În cele 4 zile, poliţiştii au constatat 324 de infracţiuni, dintre care 266 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi 58 de altă natură. De asemenea, au aplicat 37.690 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 24.408 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 384 pentru depăşiri neregulamentare şi 116 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

1. 452 de permise de conducere au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 571 pentru viteză excesivă, 384 pentru depăşiri neregulamentare, 156 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, poliţiştii au retras 512 certificate de înmatriculare”, arată Poliția Română într-un comunicat de presă.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Poliția recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

”Poliţia Română este la datorie, iar orice încălcare a legii este sancţionată”, avertizează IGPR.

 

Cele mai citite

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă