12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 100.000 de perechi de încălțăminte și 5.000 de geamantane, confiscate de...

Peste 100.000 de perechi de încălțăminte și 5.000 de geamantane, confiscate de poliție în urma perchezițiilor la o fabrică ilegală din Ilfov

Peste 100.000 de perechi de încălţăminte şi aproximativ 5.000 de geamantane au fost indisponibilizate în vederea confiscării de către poliţiştii de investigare a fraudelor din Ilfov, în urma a șapte percheziţii efectuate în cursul acestei zile. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 1.000.000 de lei, informează Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat, marți, percheziţii la o fabrică de încălţăminte, clandestină, şi la 6 societăţi comerciale ale unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma percheziţilor, polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării 100.050 de perechi de încălţăminte şi 4.850 de geamantane.

De asemenea, a fost depistat şi un cetăţean chinez care locuieşte fără forme legale în România, care urmează să fie introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică, în vederea îndepărtării de pe teritoriul României.

Din cercetări a reieşit că, în ultimele două luni, cei în cauză ar fi produs ilegal articole de încălţăminte, ale căror tălpi erau confecţionate din înveliş plastic de cabluri electrice.

De asemenea, ar fi confecţionat geamantane, folosind subansamble importate din China.

Ulterior, aceste produse ar fi fost comercializate către diferite societăţi comerciale specializate în vânzarea de încălţăminte.

Până în prezent, prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 1.000.000 de lei.

Doi cetăţeni chinezi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI, I.G.I., I.S.U., Garda de Mediu şi Direcţia Regională Vamală Bucureşti.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

Oferta lui Marcel Ciolacu pentru Piedone a picat: „Am încheiat orice dialog. Îi urez succes!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone, cel care a spus în cursul...
Ultima oră
Pe aceeași temă