16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPeste 100 de motocicliști protestează la CLUJ în memoria polițistului Bogdan Gigină

Peste 100 de motocicliști protestează la CLUJ în memoria polițistului Bogdan Gigină

Peste 100 de motocicliști din mai multe județe ale Transilvaniei participă, duminică, în municipiul Cluj-Napoca, la un marș în memoria polițistului Bogdan Gigină.

Protestatarii vor ține și un moment de reculegere în fața sediului Poliției Rutiere din oraș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Motocicliștii s-au adunat duminică, în jurul orei 15.30, pe platoul din fața Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, iar unii și-au lipit pe motociclete fotografia cu panglică de doliu a polițistului Bogdan Gigină.

Organizatorul marșului comemorativ, Paul Sorinca, a declarat că la manifestare participă motocicliști din județele Cluj, Alba, Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Mureș.

”Scopul marșului este de prevenire a accidentelor cărora le cad victime motocicliștii, dar este și o acțiune de mobilizare în semn de solidaritate cu polițistul Bogdan Gigină care a decedat la București. Pe traseu ne vom opri și în fața sediului Poliției Rutiere Cluj, unde vom ține un moment de reculegere”, a spus Sorinca.

Participanții la marșul comemorativ au plecat pe traseul deja stabilit în jurul orei 16.00. Ei vor străbate mai multe străzi, atât din centrul municipiului, cât și din cartierele Mărăști, Gheorgheni, Zorilor și Mănăștur. La finalul marșului, estimat să dureze cel puțin o oră, motociliștii se vor întoarce la punctul de plecare, în fața Sălii Sporturilor.

De asemenea, de la ora 17.00, va avea loc un miting în Piața Unirii din oraș, anunțat pe o rețea de socializare, în care se va cere demisia ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...

Estonia închide un punct de control de la granița cu Rusia pe timpul nopții

De la 1 mai, punctul de control Narva-1 de la granița dintre Estonia și Rusia a încetat să mai funcționeze non-stop. Despre acest lucru...

Georgia: Mii de manifestanți din nou în stradă contra unui proiect de lege controversat privind „ influența străină”

Mii de manifestanţi au ieşit în stradă miercuri seară în Georgia pentru a protesta contra proiectului de lege controversat privind ''influenţa străină'', adoptat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă