19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Peste 150 de gălățeni au desfășurat un steag imens al Uniunii...

FOTO. Peste 150 de gălățeni au desfășurat un steag imens al Uniunii Europene, pe fondul sonor al imnului Europei și Imnului Național

Duminică, începând cu ora 17.00, peste 150 de gălățeni s-au adunat pe platoul din fața Prefecturii pentru a continua protestul prin care cer demisia guvernului Grindeanu.

Pe fondul cântecelor din Piața Universității și cu pancarte pe care scrie „O să ieșim în stradă până când nu vom mai fi conduși de hoți”, „Democraţia #rezistă”, „Vrem şcoli şi spitale, nu fapte penale” sau „Orice copil ştie – furi, la puşcărie!”, manifestanții din Galați au dat protestului din această seară o conotație europeană.

Pe o pânză albastră – culoarea steagului Uniunii Europene, a fost scris mesajul „Europe let s stay awake together”.

Apoi, pe fondul sonor al Imnului Național și al „Odei Bucuriei”, imnul Uniunii Europene, a fost desfășurat un drapel imens al Uniunii, cu dimensiuni de aproximativ 30 de metri pe 15 metri.

„Înger, îngerașul meu, scapă-ne de pesedeu!”

După ce a fost desfășurat steagul Uniunii Europene a urmat o sesiune de scandări împotriva PSD, a liderilor PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu și premierului Grindeanu dar și împotriva corupției și politicianismului de proastă calitate care domină administrația și viața publică, cerându-se ca politicienii cu dosare să nu mai aibă acces la guvernare: „În democrație, hoții stau la pușcărie!”, „PSD, ciuma roșie!”. „PSD a dat liber la furat!, „Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu!”, „Guvern penal, marș la Tribunal!”, „Vrem la guvernare oameni de onoare!”, „Dezvoltare, nu pomeni electorale!”, „Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați!” și „Vă dăm suta înapoi, numai să scăpăm de voi!”.

A fost scandată și o parafrază la primul vers al rugăciunii unui copil, pentru care manifestanții își doresc o altfel de țară decât cea de care au avut ei parte: „Înger, îngerașul meu, scapă-ne de pesedeu!”.

Nu au fost uitați nici pesediștii gălățeni, prin „portavocea” care a avut cuvinte jignitoare la adresa manifestanților din Piața Victoriei, deputatul PSD de Galați Nicolae Bacalbașa – „Bacalbașa și ai lui, rușinea Galațiului!” – dar nici televiziunile pe care manifestanții le acuză care încearcă să manipuleze opinia publică: „Ghiță TV, o mizerie!” și „Antena 3, securiști și derbedei!”.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă