19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial300 de ortaci de la Mina Vulcan s-au închis în subteran, solidari...

300 de ortaci de la Mina Vulcan s-au închis în subteran, solidari cu minerii de la Lonea

Aproximativ 300 de mineri de la Mina Vulcan din Valea Jiului s-au blocat, marți, în subteran, iar personal tehnic, economic, de altă specialitate și administrativ (TESA) protestează în curtea minei, nemulţumiţi de situaţia actuală a Complexului Energetic Hunedoara, a transmis preşedintele sindicatului de la Mina Vulcan, Ioan Ciubotaru, citat de Agerpres.

Astfel, protestatarii se alătură minerilor de la Mina Lonea, care au transmis, luni, că refuză să iasă la suprafață până la venirea ministrului Energiei.

„În subteranul Minei Vulcan se află circa 300 de mineri de la schimburile 4 şi 1 (schimbul de noapte şi cel de dimineaţă, n.r.). Oamenii vor să ştie ce se întâmplă cu complexul pentru că se tem de ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor”, a spus liderul sindical. 

Minerii din cele două schimburi se află într-o zonă situată pe o galerie principală, aproape de un puţ de intrare în subteran. Ortacii de la Vulcan se solidarizează cu cei aproape 250 de mineri de la Lonea, din toate cele patru schimburi, care se află blocaţi în subteranul exploatării de 24 de ore. Cel puţin 15 dintre protestatari s-au declarat luni seara şi în cursul nopţii în greva foamei. 

Citește și: UPDATE: 300 de mineri de la Mina Lonea s-au blocat în subteran. 17 protestatari, în greva foamei

Şase mineri au fost scoşi din subteran, pe timpul nopţii deoarece li s-a făcut rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi dintre ei au fost transportaţi la spital, au precizat surse oficiale din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara. 

La poarta minelor Lonea şi Vulcan au fost trimise două maşini de ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD Hunedoara, care vor acorda asistenţa medicală în caz de necesitate. 

Protestul minerilor a început luni dimineaţa, când schimbul 1 de la Mina Lonea s-a blocat în subteran, nemulţumiţi de situaţia de insolvenţă în care se află CEH şi de perspectiva ca societatea să intre în faliment. Minerii au cerut să li se prezinte măsurile concrete de salvare a CEH şi poziţia oficială a Ministerului Energiei în ceea ce priveşte viitorul societăţii. 

 

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă