8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 300 de persoane din Vrancea, izolate, din cauza alunecărilor de teren

Peste 300 de persoane din Vrancea, izolate, din cauza alunecărilor de teren

Peste 300 de localnici din județul Vrancea sunt izolaţi, iar mai multe familii au fost evacuate din locuinţe, în urma unor alunecări de teren reactivate de ploile abundente din ultimele zile, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Vrancea, 14 localități, între care Chiojdeni, Andreiașu, Gura Caliței, Nereju și Cârligele, sunt afectate de alunecările de teren reactivate de ploile abundente.

Astfel, 14 locuințe au fost avariate după ce pământul a luat-o la vale. De asemenea, au fost afectate mai multe porţiuni de drumuri, precum şi cinci podețe și două punți pietonale.

Citește și: 11 localități din Dâmbovița, afectate de alunecări de teren

La Chiojdeni, şase familii au fost evacuate după ce pereții locuințelor au început să se surpe, oamenii fiind adăpostiţi într-o școală din localitate.

La Andreiașu, o casă a fost afectată de alunecările de teren, în timp ce la Nereju, trei locuințe au fost avariate. La Cârligele, drumul spre Mănăstirea Dălhăuți a fost afectat de alunecările de teren, accesul făcându-se în prezent doar pietonal.

În comuna Gura Caliţei, peste 300 de oameni sunt izolaţi după ce drumul județean care face legătura între satele Dealul Lung și Rașca s-a surpat.

"În momentul de faţă avem izolate rutier două sate care au în componenţă 327 de oameni. Monitorizăm situaţia cu atenţie, situaţia cetăţenilor cu probleme de sănătate, copii, bătrâni, femei însărcinate. Căutăm să identificăm soluţii la nivelul Consiliului Local pentru a interveni", a declarat Neculai Ţandără, primarul comunei Gura Caliţei.

De asemenea, în comunele Jitia şi Reghiu sunt afectate drumuri comunale şi podeţe.

O primă estimare a pagubelor provocate de ploi și alunecări de teren arată că acestea se ridică la peste 3,9 milioane de lei, conform reprezentanților Prefecturii Vrancea.

Prefectul de Vrancea, Cătălin Popescu, a semnat un ordin de constituire a unei comisii care se va deplasa zilele următoare pe teren pentru a evalua pagubele provocate de precipitaţii şi de alunecările de teren.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă