15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste cinci tone de alimente și peste 18.000 de ouă au fost...

Peste cinci tone de alimente și peste 18.000 de ouă au fost confiscate în perioada Paștelui

Inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare 18.645 de ouă şi 5.300 de kilograme de produse alimentare de origine animală, în urma verificărilor efectuate la nivel naţional, în perioada Sărbătorilor Pascale, la 3.723 de unităţi de alimentaţie publică, pieţe şi depozite, informează Agerpres.

Valoarea amenzilor aplicate din cauza neregulilor depăşește 402.500 de lei. 

De asemenea, au fost aplicate 383 de amenzi şi au fost emise 10 Ordonanţe de suspendare a activităţii, 6 Ordonanţe de interzicere a activităţii şi au fost acordate 234 de avertismente. 

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, remis vineri AGERPRES, în perioada 24 aprilie – 3 mai au fost controlate 3.723 de unităţi de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pieţe agro-alimentare, târguri, unităţi de tip hipermarket/supermarket, unităţi de comercializare ale produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi unităţi de alimentaţie publică. 

Produsele alimentare identificate ca fiind improprii pentru consumul uman (carcasă miel, peşte, produse din peşte, carne, produse din carne, lapte şi produse lactate) au fost retrase de la comercializare şi dirijate spre neutralizare. 

“Menţionăm că pe întreaga perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale, ANSVSA a asigurat, prin intermediul structurilor teritoriale, prezenţa personalului de specialitate în regim de permanenţă, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică în toate pieţele agroa-alimentare şi în spaţiile avizate şi autorizate sanitar veterinar. Totodată, fiecare Direcţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţeană a pus la dispoziţia cetăţenilor numere de telefon la care puteau fi sesizate abateri de la normele si cerinţele privind siguranţa alimentelor, iar la nivelul Autorităţii centrale a funcţionat, în acelaşi regim de permanenţă, Call Center -ului ANSVSA, 0800 826 787, număr de telefon apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie”, se arată în comunicat. 

În perioada menţionată, au fost sacrificaţi 75.890 de miei, atât în locuri amenajate temporar, cât şi în unităţile de abatorizare autorizate sanitar veterinar, în care se asigură supravegherea sanitară veterinară.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă