11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPetre Tobă: Promovările în Ministerul de Interne trebuie să fie mai transparente...

Petre Tobă: Promovările în Ministerul de Interne trebuie să fie mai transparente și fără suspiciuni

Ministerul Afacerilor Interne va organiza concursuri de promovare a angajaților, dar aceste concursuri trebuie să fie mai transparente și cu eliminarea oricăror suspiciuni, a anunțat ministrul Petre Tobă.

“Au fost luate măsuri de creștere a transparenței, a echidistanței, precum și pentru eliminarea oricăror suspiciuni în legătură cu aceste concursuri”, a subliniat ministrul Tobă cu prilejul bilanțului Poliției Române pe anul 2015.

Deficitul de personal la nivelul Ministerului Afacerilor Interne este de 10.000 de funcții, iar la nivelul Poliției Române de aproximativ 5.000.

Potrivit estimărilor, acest deficit va crește, a spus ministrul Tobă.

Pentru rezolvarea acestei situații, primele măsuri vor fi creșterea la capacitatea maximă a numărului de elevi și studenți din instituțiile de învățământ ale MAI, urmată de organizarea de concursuri pentru trecerea în corpul ofițerilor a 1.000 de agenți de poliție cu studii superioare.

” Competiția va fi foarte mare, la aceste concursuri fiind înscriși peste 12 candidați pe loc, ceea ce înseamnă că doar cei mai buni și cei care merită vor trece în corpul ofițerilor”, a subliniat ministrul Tobă.

Citește și: Conducerea IGPR are ca prioritate combaterea CORUPȚIEI în rândurile POLIȚIȘTILOR

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă