7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPhoto Romania Festival, omagiat în British Journal of Photography

Photo Romania Festival, omagiat în British Journal of Photography

Jurnaliștii britanici au subliniat importanța dialogului cultural dintre cele două festivaluri.

Cel mai important festival de fotografie din România este omagiat într-una dintre cele mai prestigioase reviste de profil din lume. Astfel, Photo Romania Festival și parteneriatul său cu festivalul Nordic Light din Norvegia au devenit subiect de știre în pres-tigioasa revistă „British Journal of Photography“. Jurnaliștii britanici au arătat importanța dialogului cultural dintre cele două festivaluri, care le oferă artiștilor români și norvegieni șansa de a intra în circuitul fotografic internațional. Fotograful român care a expus la festivalul din Kristiansund este Mihai Moiceanu, în timp ce norvegianca Marie Sjøvold va fi prezentă cu o expoziție la Photo Romania, în Cluj-Napoca, între 15 și 24 mai.

„Suntem mândri că putem trimite un tânăr fotograf de acest calibru în România. E minunat că putem ajuta fotografii norvegieni să iasă peste hotare“, a declarat Charles Williamsen, managerul Nordic Light, citat de „British Journal of Photography“.

Care este relevanța revistei britanice

„British Journal of Photography“ a fost înființată la Liverpool, în ianuarie 1854. Cu mai bine de un secol și jumătate de tradiție, revista este a doua publicație din Marea Britanie dedicată fotografiei, ca vechime, și una dintre cele mai relevante reviste de profil din întreaga lume. Jurnaliștii au relatat despre expoziția lui Mihai Moiceanu organizată în Scandinavia. “Expoziția The Inner Circle of Wood a lui Mihai Moiceanu s-a bucurat de un mare succes în Norvegia, fiind apreciată de comunitatea fotografică internațională și de cei 30.000 de vizitatori ai festivalului Nordic Light. Lucrările fotografului brașovean vor fi prezente și la Photo Romania Festival, împreună cu alte 50 de expoziții ale unor artiști români și străini de talie internațională. Unul dintre evenimentele de marcă ale ediției din acest an va fi expoziția «Midnight Milk» a norvegiencei Marie Sjøvold, care abordează, într-o manieră intimă, schimbările identitare pe care le provoacă maternitatea în viața femeii“, spun organizatorii festivalului clujean.

„În ultimii ani, Marie Sjøvold a excelat prin calitatea proiectelor sale personale și intime“, a spus Charles Williamsen într-un comunicat de presă emis de festivalul norvegian.

Colaborarea dintre Photo Romania Festival și Nordic Light reprezintă o dublă premieră. „Pe de o parte, este pentru prima dată când reprezentanții unui festival românesc sunt prezenți ca parteneri instituționali într-un eveniment internațional de profil și, pe de alta, este primul schimb de experiență de acest calibru la care participă un festival de fotografie din România“, a declarat Cătălin Balog Bellu, inițiatorul Photo Romania Festival.

„Vizita noastră la festivalul de fotografie Nordic Light a însemnat o nouă experiență culturală, descoperirea unor oameni interesanți și foarte primitori, a unor locuri incredibile și a unor fotografi de excepție. Așteptăm cu nerăbdare vizita partenerilor noștri de la Nordic Light, care ne vor onora cu prezența în cadrul festivalului Photo Romania, aici, la Cluj-Napoca“, a completat Sebastian Vaida, directorul artistic al Photo Romania Festival.

EVENIMENT

Ce înseamnă ediția din 2015

Sute de fotografi din întreaga lume, zeci de expoziţii, workshop-uri, concursuri şi evenimente speciale vor anima Clujul, între 15 şi 24 mai, la cea de-a cincea ediţie a Photo Romania. Publicul va putea participa, în cadrul festivalului, la peste 50 de expoziţii ale unor fotografi români şi străini, ateliere de specialitate, concursuri, o conferinţă de fotografie pe modelul TEDx, o întâlnire internaţională a managerilor de festivaluri de fotografie, precum şi la concerte şi alte evenimente speciale. Câteva dintre cele mai importante evenimente propuse de Photo Romania pentru ediția din 2015 sunt Industry Days, Ziua Fotojurnalismului sau Ziua Maghiară.

Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă