16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPietonii indisciplinați, în vizorul poliției Ilfov

Pietonii indisciplinați, în vizorul poliției Ilfov

Aproape 100 de pietoni au fost amendați, în ultimele trei zile de către polițiștii rutieri din Ilfov, în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza traversărilor neregulamentare. 

”În perioada 31 iulie – 02 august a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au demarat activităţi privind combaterea indisciplinei pietonilor, pe raza judeţului Ilfov, unde au discutat cu cetăţenii şi au distribuit materiale informativ-preventive.

Scopul acţiunilor este informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicati pietonii, avand în vedere faptul că una dintre principalele cauze generetoare de accidente rutiere o reprezintă traversarea drumului public, de către pietoni, prin locurile nepermise sau nemarcate corespunzător”, informează IPJ Ilfov.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au acţionat şi în vederea depistării şi sancţionării pietonilor care traversează prin astfel de locuri, fiind constatate 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8640 de lei.

Activităţile de informare a cetăţenilor vor continua marţi şi mircuri, între orele 1400-1600, iar activităţile de depistare şi sancţionare a celor care încalcă normele legale privind traversarea regulamentară a drumului public se vor desfăşura constant în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

 

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă