20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialPilotul Marian Cojocaru, care a contractat infecții intraspitalicești la Bagdasar-Arseni, acuză medicii...

Pilotul Marian Cojocaru, care a contractat infecții intraspitalicești la Bagdasar-Arseni, acuză medicii că i-au refuzat transferul în Viena

Pilotul Marian Cojocaru, internat timp de o lună și jumătate la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, după ce s-a prăbușit cu paramotorul în lacul Comana, îi acuză pe medicii care s-au ocupat de cazul lui că au refuzat să îl opereze, cât și să îi accepte transferul la o clinică din Viena, pe motiv că intervenția poate fi făcută și în România, informează Digi24.

După ce familia pilotului a aflat că bărbatul a contractat mai multe bacterii în spital, a strâns bani pentru a-l transfera la Viena. Cu toate acestea, transferul i-a fost refuzat.

„Eu tot aşteptam, eram amăgit că o să plec la Viena, că o să plec la Viena, nu am avut nicio şansă. Mi-au zis la un moment dat că „putem şi noi să te operăm, dacă noi te trimitem acolo să te opereze e ca şi cum noi nu am fi capabili”. Nu știu (de ce nu a fost operat n.red)”, a declarat Adrian Cojocaru, pentru Digi24.

Citește și: MS contrazice conducerea Spitalului Bagdasar Arseni: Pilotul Marian Cojocaru a contractat infecțiile în unitatea medicală. Dezmințirile apărute sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât vin din partea unui spital clinic

Reprezentanții Spitalului Bagdasar-Arseni și-au motivat decizia precizând că operația putea fi făcută în țară. „Motivarea refuzului de a completa formularul E112 pentru tratament medical în străinătate este legată de faptul că intervenţia chirurgicală, implanturile necesare şi îngrijirea postoperatorie a pacientului Marian Cojocaru puteau fi efectuate în totalitate în Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni”, informează sursa citată.

În cele din urmă, pilotul a fost transferat la o clinică privată din Bucureşti, unde a avut loc operația.

Citește și: Soția lui Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit la Comana, dorește transferarea acestuia la Viena: Există posibilitatea de a beneficia de tratament adecvat în timp util

Luna trecută, Ministerul Sănătăţii a cerut Inspecţiei Sanitare să facă verificări la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, după ce familia pilotului Marian Cojocaru a cerut transferul bărbatului în străinătate, susţinând că acesta ar fi contactat mai multe infecţii intraspitaliceşti.

„Pacientul în vârstă de 44 de ani a dezvoltat o colonizare cu germeni de spital. Asta înseamnă că bacteriile Acinetobacter baumanii (multirezistentă, sensibilăla Colistin) și Klebsiella (rezistentă la Colistin) sunt dovedite ca prezențăla pacient și provin din spital”, arăta un raport realizat de Direcția de Sănătate Publică București.

Potrivit Digi24. conducerea spitalului declara, la acel moment, că bărbatul ar fi luat bacteriile din balta în care a căzut. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a precizat că este puțin probabil ca Marian Cojocaru să fi luat bacteriile din apa de baltă. 

„În ceea ce privește informațiile vehiculate în spațiul public despre proveniența bacteriilor din „apa de baltă”, Ministerul Sănătății își exprimă îndoieli puternice apropo de validitatea științifică a acestei luări de poziție din următoarele motive: pacientul a fost internat în data de 10 iulie. Pe 11 iulie au fost recoltate probe care au arătat cănu erau prezente cele două bacterii în organismul bărbatului. Pe 14 iulie au fost recoltate noi probe care au confirmat prezența celor două bacterii. În acest timp, pacientul a fost internat în spital. Este extrem de improbabil ca o bacterie cu rezistență multiplă la antibiotice să existe în afara spitalului, mai precis într-o baltă”, a precizat Ministerul Sănătății.

Ca urmare a verficărilor efectate la Spitalul „Bagdasar Arseni”, inspectorii au luat o serie de măsuri, precum: supravegherea și investigarea bacteriologică a tuturor pacienților din salonul de politraumă, inclusiv izolarea acestora până la părăsirea secției ATI 1, reinstruirea personalului auxiliar care efectuează operațiunile de curățenie și dezinfecție, intensificarea operațiunilor de igienizare și dezinfectare, asigurarea de dispensere pentru igiena și dezinfecția mâinilor la toate lavoarele din secții. În plus, societatea care asigură serviciile externalizate de curățenie a fost amendată cu 5.000 de lei.

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă