12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPlatinum Eagle 16.1, exercițiu militar de amploare

Platinum Eagle 16.1, exercițiu militar de amploare

 

Un număr de 350 de militari din șase țări participă, în perioada 9-16 mai, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă «Smârdan», județul Galați, la modulul de pregătire «Platinum Eagle 16.1» din cadrul exercițiului Black Sea Rotational Force 16 (BSRF).

La acest modul de pregătire participă militari din Bulgaria, Marea Brita­nie, Republica Moldova, Ro­mâ­nia, Serbia și Statele Unite ale Americii. România este reprezentată de 120 de militari din Forțele Terestre aparținând Batalionului 300 Infanterie Mecanizată «Sfântul Andrei». Obiectivul principal al exercițiului este antrenarea în comun a subunităților participante, într-o concepție unitară, pentru menținerea capacității operaționale și creșterea inter­­ope­­­­rabilității.

BSRF-16 este un exercițiu anual, condus de Co­­man­­damentul Forțelor Infanteriei Marine ale SUA, care sunt dislocate în Europa și Africa, ce se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contrainsurgență.   

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă