21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPloaie torențială în București. Mai multe case au fost inundate

Ploaie torențială în București. Mai multe case au fost inundate

Zeci de gospodării au fost afectate de poloaia torențială de luni seara. Astfel, în Capitală, în interval de o oră, au fost înregistrate, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, peste 20 de solicitări de intervenții pentru extragerea apei acumulate în subsolurile locuințelor sau în curțile oamenilor.

„Sunt câteva consecințe ale fenomenelor meteo din ultimele două ore, însă nu de o gravitate foarte mare. Vorbim, în primul rând, de intervenții pentru extragerea apei acumulate în subsolurile locuințelor sau în curțile cetățenilor. În intervalul orar 22,00 — 23,00 au fost peste 20 de astfel de solicitări. (…) După ora 23,00, numărul acestor solicitări a crescut, inclusiv pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil sau pe autoturisme", a declarat, la Digi24, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

Potrivit acestuia, echipajele ISU fuseseră mobilizate să acționeze cu motopompe transportabile și cu drujbe.

Până la ora 04.00, fuseseră inundate 25 de case, 33 de curți sau grădini, 16 beciuri sau subsoluri. Totodată, o schelă a căzut peste câteva mașini, pe strada Băcilă Vasile.

Digi24 a informat că pe strada Barbu Mărăcine și pe Bulevardul Basarabia au căzut copaci, în cartierul Berceni vântul a smuls un acoperiș, iar mai multe cartiere au rămas fără curent electric.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni seară, o atenționare nowcasting Cod galben de furtună pentru municipiul București, valabilă până la ora 23.00. Meteorologii precizau că, în București, se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor depăși local 15-20 l/mp, izolat 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

„Sistemele convective sunt în dezvoltare, iar la începutul intervalului atenționat cantitățile de apă vor fi mai însemnate, îndeosebi în sudul orașului", conform ANM.

Și în Suceava, ploile au afectat mai multe gospodării, iar un podeț a fost colmatat, a declarat presei purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată. Potrivit sursei citate, în noaptea de luni spre marți, în localitatea Valea Putnei au fost inundate șase curți și cinci anexe gospodărești, în Fundu Moldovei șase curți și 11 anexe, la Dârmoxa patru anexe și trei curți, iar la Dorna Arini un podeț a fost colmatat.

Totodată, în localitatea Fundu Moldovei au fost inundate trei locuințe. Lucrători ai ISU Suceava au acționat în zonele afectate pentru înlăturarea efectelor acestor fenomene.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...
Ultima oră
Pe aceeași temă