15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Vâlcea: 17 localități, inundate

UPDATE. Vâlcea: 17 localități, inundate

UPDATE 23.25: Precipitațiile abundente din ultimele ore au provocat inundații în 17 localități ale județului Vâlcea, iar circulația pe mai mai multe tronsoane rutiere fiind restricționată sau complet blocată, transmite Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura județului Vâlcea, ploile torențiale din ultimele ore au inundat 26 de gospodării din localitățile Mitrofani, Băbeni, Drăgășani, Ionești, Ștefănești, Sutești, Stroiești, Lădești, Olanu, Lungești, Șirineasa, Laloșu, Drăgoești, Șușani, Păușești Măglași, Orlești și Râmnicu Vâlcea.

Traficul rutier este fie complet închis, fie parțial restricționat pe mai multe drumuri care s-au surpat în urma alunecărilor de teren ori sunt acoperite de ape. Astfel, drumul sătesc Găgeni – Burlui din comuna Lădești a fost închis, fiind impracticabil, un număr de 17 familii din Lădești rămânând izolate.

Un pacient din această localitate care are nevoie de dializă a fost transportat la spital, unde a rămas internat.

În comuna Laloșu, un drum către cabana din localitate a fost, de asemenea, închis din cauza inundațiilor, iar în comuna Stroești, satul Dianu, drumul comunal 132 s-a surpat pa o distanță de 15 metri, din cauza unei alunecări de teren mai vechi care s-a reactivat în urma ploilor, pe acest drum circulndu-se în prezent pe o singură bandă.

Angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, Secția Drumuri Naționale, CEZ și Sistemul de Gospodărire a Apelor acționează în localitățile afectate pentru limitarea efectelor inundațiilor.

Un tronson de cale ferată a fost închis, iar un pasaj rutier din Râmnicu Vîlcea a fost inundat, miercuri seară, de ploirle torențiale din ultimele ore, transmite Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Alina Teodorescu, tronsonul de cale ferată care face legătura între municipiul Râmnicu Vâlcea și localitatea Alunu a fost închis, miercuri seară, după ce terasamentul căii ferate a fost inundat între haltele Bătrâni și Popești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tronsonul de cale ferată închis este circulat în special de garnituri feroviare care transportă marfă, dar și de trenuri de persoane.

De asemenea, în urma precipitațiilor abundente pasajul ”Dacia” din municipiul Râmnicu Vâlcea, un tronson rutier relativ intens circulat a fost inundat, miercuri seară, însă traficul nu este blocat, existând rute alternative, șoferii nefiind nevoiți să ocolească distanțe mari.

În județul Argeș, vântul puternic a doborât un copac, pe strada Ștrandului, din municipiul Pitești, militarii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență intervenind pentru tăierea și îndepărtarea pomului de pe carosabil. În urma incidentului, nu s-au înregistrat victime.

În contextul codului portocaliu de ploi, autoritățile din Argeș recomandă cetățenilor să respecte o serie de măsuri, respectiv să semnaleze autorităților situațiile de urgență, să păstreze la îndemână un stoc de alimente și apă potabilă care să ajungă pentru câteva zile, să nu atingă firele electrice căzute ori sursele electrice chiar dacă acestea par dezafectate, să nu consume apă din fântâni dacă aceasta are culoarea sau mirosul schimbate, să întrerupă alimentarea cu electricitate și gaze naturale în situația în care apa intră în case.

Nu în ultimul rând, oamenilor din zonele afectate li se recomandă să înlesnească intervenția serviciilor pentru situații de urgență, indiferent de operațiunile pe care acestea trebuie să le facă, autoritățile argeșene sfătuind populația să nu se opună în situația în care ar trebui demolate podețe care îngreunează cursul apelor sau ar fi necesară înlăturarea unor autoturisme care blochează accesul mijloacelor de intervenție, se arată într-un comunicat dat publicității de Prefectura Argeș.

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă