12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPloile torențiale au afectat mai multe localități din județele Botoșani, Harghita și...

Ploile torențiale au afectat mai multe localități din județele Botoșani, Harghita și Hunedoara

Mai multe localități din județele Botoșani, Harghita și Hunedoara au fost afectate de ploile torențiale de duminică, informează Agerpres.

Potrivit prefecturii Botoșani, cinci curți și un beci din oraşul Săveni au fost inundate. Totodată, viitura a afectat tronsoane de drum pietruit pe o distanță de 5,8 kilometri. De asemenea, furtuna a rupt 13 copaci, avariind şi două autoturisme. În plus, un solar de 4.000 de metri pătraţi a fost distrus.

În oraşul Darabani, ploaia torenţială a afectat 7,7 kilometri de străzi, iar în comuna Gorbăneşti au fost distruşi 22,5 kilometri de drum sătesc. Pagube s-au înregistrat şi în comuna Ştiubieni, unde viitura a afectat 3,2 kilometri de drum şi a colmatat opt fântâni. 

În județul Harghita, o ploaie torenţială a provocat ieşirea din matcă a unor cursuri de apă şi scurgeri de pe versanţi care au inundat gospodării, drumuri şi terenuri agricole din cinci comune.

Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat că în comuna Ulieş a ieşit din matcă pârâul Hodoşa, care a inundat un punct de colectare a laptelui, o casă, trei anexe gospodăreşti şi 10 fântâni, a afectat drumurile judeţene 137 A şi 133, precum şi un pod şi un podeţ şi a acoperit cu apă 200 de hectare de păşuni şi fâneţe. 

Ploaia torenţială a dus şi la revărsarea râului Homorodul Mare, în comuna Mărtiniş, apele inundând 9 subsoluri, şase anexe gospodăreşti, DJ 131 A, mai multe străzi şi uliţe şi aproximativ 70 de hectare de păşuni şi teren arabil. De asemenea, în comuna Mereşti s-a revărsat râul Homorodul Mic şi alte patru pâraie din zonă, apele intrând în zece subsoluri şi zece anexe gospodăreşti, acoperind DJ 132 A, mai multe drumuri comunale şi străzi şi inundând 25 de hectare în păşuni şi teren arabil. 

De asemenea, în comunele Lueta şi Feliceni s-au produs scurgeri de pe versanţi care au intrat în mai multe subsoluri, au spălat câteva drumuri comunale şi au inundat mai multe hectare de terenuri arabile şi fâneţe. 

În județul Hunedoara, furtuna a doborât 30 de copaci şi 13 acoperişuri, dintre care trei se aflau montate pe blocurile de locuinţe. Totodată, au mai fost afectate cinci autoturisme, iar în 25 de curţi şi beciuri s-au acumulat cantităţi de apă provenită din precipitaţii. 

Ploile abundente au afectat și 15 curţi şi beciuri din satul Subcetate, comuna Sântămăria Orlea, şi trei locuinţe din satul Covragi, comuna Bretea Română. 

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă