8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPMP a denunţat la DNA modalitatea prin care firmele lui Dan Voiculescu...

PMP a denunţat la DNA modalitatea prin care firmele lui Dan Voiculescu au arendat terenurile din Giurgiu

Partidul Mişcarea Populară a făcut marți la DNA un denunț privind modalitatea prin care firmele lui Dan Voiculescu au arendat terenurile din Giurgiu. 
Secretarul general adjunct al formațiunii polițice, Gelu Vişan susţine că procedura prin care fondatorul PC ar fi pus mâna pe cele 2.600 de hectare este ilegală.

În plus, Vişan a mai spus că PMP a demarat o comisie parlamentară de anchetă în acest caz, însă iniţiativa nu a fost sprijinită de celelalte partide, informează B1Tv. 

”Este vorba în primul rând de un denunţ. PMP a demarat o comisie de anchetă asupra modalităţii de atribuire a unui contract de arendare de apreoape 2500 de hectare de teren agricol şi 160 de hectare neagricol unei societăţi comerciale care aparţinea domnului Voiculescu. Denuțul PMP este legat strict de faptul că pe 29 mai, când s-a atribuit contractul, procedurile nu au fost respectate”, a explicat Vișan. 

În denunţul Partidului Mişcarea Populară se arată felul în care a fost schimbată legislaţia pentru a acoperi ilegalitatea atribuirii de teren.

”Când s-a atribuit acest contract procedurile nu au fost respectate. Ele ar fi trebuit să fie atribuite conform altor prevederi, în nciun caz pe o cerere de ofertă. De altfel, ministerul agriculturii și ADS , unde s-au făcut aceste acte, au încercat ulterior, la 7-8 zile, să modifice procedura”, a completat acesta. 

Scandalul în jurul acestei afaceri a izbucnit dupa dezvăluirile jurnalistului Robert Turcescu. Potrivit realizatorului tv, o firma controlată de Dan Voiculescu, Agro Seed Muntenia SRL – fosta Agro Grivco, ar fi luat în 2013 în arendă 2.600 de hectare de teren de la ADS, pe raza localităților Goștinu și Băneasa din județul Giurgiu, fără licitație, prin încredințare directă de contract.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă