21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPNL cere Guvernului să ia bani pentru indemnizaţia mamelor din recuperarea prejudiciilor...

PNL cere Guvernului să ia bani pentru indemnizaţia mamelor din recuperarea prejudiciilor în dosarele de corupţie

Deputatul PNL Cristina Pocora i-a transmis, duminică, premierului Dacian Cioloş că Guvernul poate face rost de bani pentru indemnizaţiile de creştere a copilului din recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupţie, răspunzându-i astfel premierului care afirmase că Executivul nu are bani pentru majorarea indemnizaţiilor, aşa cum a propus PNL într-un proiect de lege aflat în Parlament.

”Domnul prim-ministru, Dacian Cioloş, are perfectă dreptate atunci când spune că trebuie să abordăm lucrurile pe termen lung şi să ne gândim la generaţiile viitoare. Tocmai în acest sens vin şi propunerile pe care le-am făcut în comisia de muncă şi pe care PNL le susţine în totalitate. Combaterea deficitului demografic trebuie să fie o prioritate, este obligatorie şi urgentă, la fel ca şi angajamentul de 2% din PIB pentru Apărare, contribuţia la pensiile private sau respectarea angajamentului de deficit de 3%”, menţionează Cristina Pocora, potrivit news.ro.

Parlamentarul PNL susţine că o sursă bugetară avută în vedere atunci când a formulat amendamentele la proiectul de lege o reprezintă bugetul naţional şi precizează că statul poate avea o nouă sursă de bani din recupererea prejudiciilor din dosarele de corupţie.

”Dacă vorbim despre cum colectăm mai mulţi bani la buget pentru a finanţa proiecte strategice pentru România – ca de exemplu creşterea demografică – atunci o sursă bună ar putea fi reprezentată de recuperarea integrală a prejudiciului din dosarele de corupţie. Sunt foarte mulţi bani acolo, iar ANAF şi Guvernul ar trebui să se concentreze pe recuperarea lor. Sunt convinsă că se pot adopta foarte repede reglementările necesare astfel încât recuperarea prejudiciilor să se facă mai rapid şi banii să fie folosiţi în mod real pentru dezvoltarea României”, spune Pocora.

Cristina Pocora mai menţionează că a specificat în amendamentele adoptate în Comisie că legea va intra în vigoare de la 1 iulie 2016, după rectificarea bugetară, timp în care vor putea fi identificaţi banii necesari implementării ei, fiind astfel respectate rigorile constituţionale şi ale jurisprudenţei CCR.

Cristina Pocora mai spune că ministrul Muncii, Ana Costea, a declarat în Comisie că, urmare a acestor modificări legislative, se estimează “o creştere de aproximativ 4000 de beneficiari şi un efort bugetar suplimentar pe 12 luni de aproximativ 180 de milioane de lei, efort bugetar calculat''.

”Banii folosiţi pentru susţinerea acestei măsuri reprezintă, în realitate, o investiţie în viitorul României! Este fundamental ca părinţii, în special cei din familiile tinere active, să fie încurajaţi şi susţinuţi atunci când îşi doresc copii, iar adoptarea acestor modificări legislative ale PNL în comisia de muncă reprezintă o veste bună pentru multe familii tinere din România. Proiectul de lege se află pe ordinea de zi de săptămâna viitoare a Camerei Deputaţilor, unde PNL va susţine toate aceste modificări făcute în Comisie şi sper că va avea şi susţinerea şi votul deputaţilor din PSD”, mai afirmă deputatul PNL.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă