12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPoliția a confiscat zeci de calculatoare și laptopuri de la firma de...

Poliția a confiscat zeci de calculatoare și laptopuri de la firma de brokeraj care folosea softuri fără licență

Zeci de calculatoare, laptopuri și hard-disk-uri externe au fost ridicate, joi, de la firma Pintilie Brokeraj, acuzată că ar fi instalat și folosit programe fără licență, prejudiciul în acest caz, fiinf estimat la 800.000 de euro.

19 percheziţii, au avut loc, joi, într-un dosar privind comiterea infracţiunii de instalare şi utilizare de programe de calculator fără a deţine licenţă eliberată de titular.

Citește și: 19 percheziții la sediul și punctele de lucru ale unei firme de brokeraj, într-un dosar cu prejudiciu de 800.000 de euro

Acţiunea poliţiştilor Capitalei survine în urma sesizării a două companii cu sediul înregistrat în Statele Unite ale Americii şi sediul ales în România, cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii unei societăţi comerciale, a infracţiunii de instalare şi utilizare de programe de calculator fără licenţă.

Este vorba despre Microsoft şi Autodesk Inc

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii bucureşteni cu privire la societatea comercială în cauză, a reieşit faptul că aceasta funcţionează prin intermediul a 18 puncte de lucru în Bucuresti şi judeţele Constanţa, Braşov şi Prahova.

În urma percheziţiilor a fost pus în aplicare un singur mandat de aducere, emis pe numele patronului firmei, Alexandru Pintilie. Acesta a fost dus pentru audieri la sediul Poliţiei Sectorului 3 şi este suspectat de reproducere neautorizată de sisteme de calcul a programelor de calculator prin încălcarea, rularea şi folosirea de programe ale căror drepturi de autor aparţin companiei producătoare.

 

Totodată, poliţiştii Capitalei au procedat la efectuarea de verificări cu privire la punctele de lucru, constatându-se faptul că în acestea sunt desfăşurate activităţi de brokeraj, în fiecare agenţie fiind folosite în mod curent, în vederea încheierii de asigurari online, sisteme de calculator, atât laptopuri cât şi unităţi centrale de calculator.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au ridicat în vederea continuării cercetărilor, mai multe medii de stocare a datelor (26 de unităţi de calculator, 7 laptopuri şi 4 hard-disk-uri externe), urmând a fi efectuate percheziţii informatice asupra acestora.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către Poliţia Capitalei, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, precum şi a stabilirii cu exactitate a prejudiciului cauzat.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă