18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialPoliția a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu împotriva Universității "Apollonia"

Poliția a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu împotriva Universității “Apollonia”

Un dosar penal împotriva Universității "Apollonia" din Iași, a fost deschis de IPJ Iași, pentru abuz în serviciu, după ce un student a depus o plângere în care a reclamat taxe abuzive și folosirea unor materiale didactice expirate, informează Mediafax.

Potrivit unui document primit ca răspuns de la Inspectoratul Județean de Poliție Iași de către studentul Maxim Tulbure, care a înaintat plângerea, polițiștii fac "cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Contactați de Mediafax, reprezentanții universității au precizat că nu le-a fost adus la cunoștință faptul că ar fi fost deschis un astfel de dosar penal împotriva "Apollonia".

Președintele fondator al "Apollonia", Vasile Burlui, a explicat că nu știa despre ce este vorba, în timp ce purtătorul de cuvânt, Paul Gorban, a precizat că deocamdată nu poate oferi un punct de vedere întrucât nu a fost informat despre acest subiect.

Plângerea depusă de studentul respectiv reclama încasarea, fără bon fiscal, a unor taxe neprevăzute în contract și folosirea pe pacienţi a unor materiale didactice stomatologice expirate.

Maxim Tulbure reclamă că mai mulți tineri care urmează cursurile universității sunt obligați să plătească cu până la 600 de euro mai mult dacă întârzie plata taxei cu o singură zi.

"Nu ni s-a adus cunoştinţă de aceste taxe, însă suntem obli­gaţi să achităm o taxă cuprinsă între 35 şi 40 de euro pentru absenţe, chiar dacă nu am absentat. Ne-au fost anulate adeve­rinţele medicale fără nicio explicaţie pertinentă sau bază legală, fiind acceptate doar cazurile de spitalizare. Chiar şi la unele obiecte la care nu s-au ţinut cursurile sau stagiile practice am fost obligaţi să achităm taxa pentru absenţe. Am plătit şi reexaminarea de 35 de euro a unui examen, în condiţiile în care nu am fost examinaţi niciodată!“, se arată în plângerea studentului.

"Universitatea ne pune la dispoziţie materiale donate de la diferite mărci sau firme de produse stomatologice expirate (compoziţie, cimenturi canalare şi altele pe care probabil nu le-am văzut până acum şi nici nu ştim de ele), iar în cadrul acestor bareme noi le plătim şi folosim pentru tratamente“, potrivit plângerii depuse de sutdentul respectiv, care a ajuns la IPJ Iaşi şi la Direcția Regională Antifraudă Fiscală (DRAF) de la Suceava.

În cursul săptămânii trecute, inspectorii DRAF Suceava au solicitat mai multe documente de la Universitatea "Apollonia" din Iași.

Studentul Maxim Tulbure a fost exmatriculat anul acesta, studiind în anul al III-lea la specializarea Tehnică Dentară de la universitate. Acesta a precizat că a dat și în judecată universitatea, precizând că aceasta nu îi pune la dispoziție contractul de studii semnat.

"Am făcut o cerere că vreau contractul din anul I şi anul al II-lea, ne-am întins o săptămână, două săptămâni, iar apoi, când am fost, chiar marţea aceasta, mi-au spus că actele acestea nu se pot da", a declarat Maxim Tulbure.

În prezent, Agenția Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) face o vizită de evaluare la Universitatea "Apollonia" din Iaşi.

Universitatea "Apollonia" a fost înființată la Iaşi în 1991 și are două facultăți, de Medicină dentară și de Stiințe ale comunicării, aceasta din urmă primind la două dintre specializările sale, Jurnalism și Ştiințe ale comunicării, calificatul "neîncredere" din partea ARACIS, în timp ce Facultatea de Medicină Dentară funcționează cu calificativul "încredere limitată".

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă