9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPoliția face percheziții la firme din construcții, într-un dosar cu prejudicii de...

Poliția face percheziții la firme din construcții, într-un dosar cu prejudicii de șase milioane de euro

Poliția Capitalei a declanșat, miercuri dimineață, 22 de percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov și Ialomița, urmând să pună în aplicare 19 mandate de aducere.

Dosarul investigat de polițiști se referă la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul construcțiilor și comerțului cu materiale de construcții.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 6.000.000 de euro.

"Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, coordonând mai multe societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, au înregistrat documente fiscale privind achiziții fictive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale", a anunțat, miercuri, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

Persoanele suspecte vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1.

Acțiunea de miercuri se desfășoară sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă