6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPolițist de frontieră de la Vama Borș, reținut de DNA după ce...

Polițist de frontieră de la Vama Borș, reținut de DNA după ce ar fi luat mită 30.000 euro ca să protejeze o rețea de evazioniști

Un polițist de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost reţinut, joi, în cadrul unei anchete a DNA Oradea, fiind acuzat că a primit 30.000 de euro pentru a proteja o grupare specializată în evaziune fiscală, care a provocat un prejudiciu de 12 milioane de lei, anunță B1TV.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că agentul este suspectat că ar fi încasat 30.000 de euro pentru a proteja o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală, ai cărei membri au provocat bugetului de stat un prejudiciu de 12 milioane lei.

Din această grupare făceau parte orădencele Gyorgy Monika şi Liana Negreanu, cetăţeanul ungar Sneider Attila, precum şi Carmen Mihai Pandel, cu toţii fiind puşi sub acuzare anul trecut pentru achiziţii intracomunitare de zahăr, al cărui preţ era diminuat printr-un circuit evazionist de tip "carusel".
Poliţistul de frontieră Gheorghe Cociuba a fost reţinut și dus în arestul Poliţiei Bihor, iar vineri va fi dus în instanță cu propunerea de arestare preventivă.
 
Potrivit surselor citate, agentul ar fi primit bani pentru a interveni în favoarea firmelor controlate de membrii reţelei pentru ca TIR-urile acestora să nu fie controlate la intrarea în ţară prin Vama Borş.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă