9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPolițist judiciar din Bacău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Polițist judiciar din Bacău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a comisarului Viorel Pavăl, polițist judiciar de la Poliția Bacău, pentru abuz în serviciu. 

Potrivit rechizitoriului procurorilor, ”în perioada 3 septembrie 2012 – 31 ianuarie 2014, inculpatul, în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu în calitate de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare, cu ocazia instrumentării unui dosar penal prin care se solicita efectuarea de cercetări faţă de administratorii a 6 societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune vizând un prejudiciu de 1.241.255,31 lei, nu a îndeplinit niciun act în cauză”.

Drept urmare, a intervenit prescripţia răspunderii penale, cauzându-se astfel o vătămare în principal intereselor legitime ale statului, iar în subsidiar celor ale societăţii de leasing care a formulat sesizarea.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bacău.

Parchetul precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă