17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPolițist lovit intenționat de un șofer beat

Polițist lovit intenționat de un șofer beat

La numai câteva săptămâni după tragedia care a curmat viața polițistului Gheorghe Ionescu, un caz asemănător a avut loc pe plaja din Mamaia. Din fericire, de această dată polițistul a scăpat nevătămat.

Sâmbătă, oamenii legii au fost anunțați că un autoturism este staționat pe plaja din Mamaia. Legea spune că mașinile nu pot intra pe plaje, amenda pentru aceste fapte fiind usturătoare. La fața locului s-a deplasat o echipă formată dintr-un poliţist şi un jandarm. Aceștia au observat că lângă maşina respective, un 4X4, se afla un bărbat.

Poliţistul i-a solicitat bărbatului să scoată autoturismul de pe plajă. Și-a dat însă seama că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, așa că s-a urcat el însuși la volan, cu bărbatul respectiv în dreapta sa. În ușa din stânga șoferului a observat o sticlă de vodcă. După ce a scos maşina de pe plajă, poliţistul a coborât şi a rămas lângă portieră, solicitându-i bărbatului actele de identitate. Acesta a pretins că se uită în torpedou, însă la un moment dat a sărit pe scaunul din stânga, a pornit maşina şi a demarat. Pentru a nu fi lovit, poliţiştul s-a urcat pe marginea portierei din stânga faţă şi s-a prins cu mâna dreaptă de stâlpul dintre uşi, iar cu mâna stângă de portiera care era deschisă.

După câţiva metri, la un viraj la dreapta, poliţistul a sărit în picioare. A fost acroşat cu portiera la şold şi la mâna dreaptă, fără să fie rănit. Poliţistul a acuzat însă dureri la coloană, motiv pentru care a mers la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii. Medicii au constatat că nu a fost rănit și au hotărât că nu se impune internarea sa.

Cursă prin Mamaia

După ce l-a lovit pe poliţist, şoferul nu a oprit, ci a continuat să conducă. A intrat cu mașina pe bulevardul principal din stațiunea Mamaia și a înaintat aproximativ un kilometru, spre Năvodari. La un moment dat însă a pierdut controlul volanului și a lovit un indicator rutier. Polițiștii l-au transportat la spital unde i-a fost recoltată o probă de sânge. A refuzat însă să dea și o a doua probă, așa cum prevăd procedurile legale.

Pe numele său a fost deschisă o anchetă penală pentru ultraj, fals privind identitatea, conducere sub influenţa alcoolului sau drogurilor şi părăsirea locului accidentului. Procurorii Parchetului Judecătoriei Constanţa au emis, în urma audierilor, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului, iar acesta și-a petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Ieri a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, rezultatul probelor biologice a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de doi la mie în sânge. 

Probleme cu Poliția

Protagonistul evenimentului care se putea solda cu o nouă tragedie se numește Marin Florian Vladimir, este din Constanța, are 31 de ani și este de profesie navigator. Potrivit unor surse neoficiale, a mai fost sancționat de polițiști, în acest an, pentru oprire neregulamentară, și în anii trecuți pentru conducere cu permis necorespunzător, accident, depășirea vitezei regulamentare și conducerea unui autoturism neînmatriculat. A scăpat nepedepsit în toate aceste cazuri.

» Magistrații de la Judecătoria Constanța au hotărât ieri ca șoferul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia poate fi atacată cu recurs.

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă