15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPolițiștii au confiscat 4.132 de tone de carne expirată, în urma controalelor...

Polițiștii au confiscat 4.132 de tone de carne expirată, în urma controalelor la depozitele din Ilfov

Peste patru tone de carne expirată a fost confiscată de polițiști în urma unor controale făcute la firme și la depozite din județul Ilfov, relatează Mediafax. De asemenea, polițiștii au aplicat și amenzi în valoare totală de 200.000 de lei.

Polițiștii din Ilfov au făcut mai multe controale la comercianții de carne și produse din carne, fiind verificate societăți comerciale și depozite, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

În urma controalelor, au fost date amenzi în valoare totală de 200.000 de lei și au fost confiscate 4.132 de kilograme de carne expirată, în valoare de 112.500 de lei. De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal în cazul reprezentantului unei societăți comerciale.

Citește și: Percheziţii la contrabandişti de ţigări din Arad. Ce confiscări au făcut polițiștii

Recent, tot în județul Ilfov, polițiștii au confiscat peste trei tone de făină, 233 de kilograme de zahăr, 300 de kilograme de margarină şi 65 de de tone de legume şi fructe, de la 19 societăţi specializate în comercializatea de fructe, legume şi produse de panificaţie.

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat, joi, zece firme din complexul Su market. În urma verificărilor, poliţiştii au dat şapte amenzi în valoare de 140.000 de lei şi au deschis dosare penale pentru evaziune fiscală pe numele administratorilor a două firme. De asemenea, au fost confiscate 65.246 de kilograme de legume şi fructe în valoare de 77.200 de lei, precum şi suma de 5.300 de lei. Majoritatea fructelor şi legumelor, pentru care nu existau acte de provenienţă, erau ascunse în mai multe camioane şi urmau să fie vândute la negru.

Vineri, poliţiştii au descins la sediile a nouă societăţi de panificaţie din Popeşti Leordeni, Pantelimon şi Bragadiru, de unde au confiscat 3.900 de kilograme de făină, 233 de kilograme de zahăr, 300 de kilograme de margarină şi alte produse, pentru care nu existau documente legale.

Conform Poliţiei Române, în perioada 2 – 9 aprilie, sunt organizate controale la nivel naţional pentru prevenirea evaziunii fiscale şi vânzării de produse contrafăcute înaintea sărbătorilor de Paşte.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă