10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPolițiștii au reținut 11 persoane acuzate de tăieri ilegale și furt de...

Polițiștii au reținut 11 persoane acuzate de tăieri ilegale și furt de arbori. Joi ar putea fi decisă arestarea lor

Polițiștii din Câmpulung Muscel au reținut, miercuri seară, după mai multe ore de audieri, 11 persoane acuzate de tăiere ilegală și furt de arbori.

Potrivit unui comunicat al IPJ Argeș, suspecții au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați, joi, în fața magistraților pentru stabilirea măsurilor preventive.

Polițiștii au ridicat trei autoutilitare și 29 de căruțe, în urma perchezițiilor care au avut loc în comunele Bughea de Sus, Albeștii de Muscel și Rucăr, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane. Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, au mai fost ridicate pentru cercetări 54 de motofierăstraie, suma de 11.500 de lei și 3.500 de euro, 40 de metri cubi de lemn în valoare de aproximativ 14.800 de lei și 9 metri cubi de cherestea în valoare de aproximativ 6.300 de lei.

În urma descinderilor, 24 de persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Muscel pentru audieri.

Polițiștii argeșeni, coordonați de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel, au efectuat, miercuri, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, 40 de percheziții domiciliare într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori și complicitate la furt de arbori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2016 — martie 2017, persoanele vizate ar fi tăiat ilegal peste 5.200 de arbori, respectiv cantitatea de aproximativ 1.235 metri cubi, în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat și comercializat materialul lemnos.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă