10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPolițiștii vasluieni, intervenție cu spray-uri lacrimogene pe malul unui iaz, unde erau...

Polițiștii vasluieni, intervenție cu spray-uri lacrimogene pe malul unui iaz, unde erau şi copii

Zeci de poliţişti vasluieni au intervenit, marţi după-amiază, cu spray-uri lacrimogene, în prezenţa unor copii, pentru aplanarea unui conflict izbucnit pe malul unui iaz din judeţ, potrivit Mediafax

Conflictul s-a iscat între șapte familii aflate la picnic și paznicul lacului. Familiile au refuzat să părăsească iazul așa că paznicul a sunat la 112. 

Intervenţia forţelor de ordine s-a făcut după ce acele familii, care primiseră acceptul agentului de pază sa facă grătar până la o anumită oră, au refuzat să părăsească zona, proprietate privată. În consecinţă, paznicul a sunat la numărul de urgenţă 112, în zonă fiind trimis un echipaj de poliţie. Cum acesta nu a reuşit să îi îndepărteze pe cei aflaţi la picnic, s-au solicitat forţe de ordine suplimentare.

“Întrucât persoanele respective erau recalcitrante şi refuzau să se legitimeze, poliţiştii au făcut uz de spray-urile lacrimogene din dotare. Nu s-au folosit asupra copiilor, ci doar împotriva bărbaţilor aflaţi pe malul lacului. Nu s-a impus intervenţia echipajelor medicale de ambulanţă, cel puţin din ceea ce mi-au raportat colegii de la faţa locului”, a declarat, marţi, şeful Poliţiei Municipale Bârlad, Vasile Chelaru.

Potrivit acestuia, conflictul a fost aplanat odată cu folosirea spray-urilor lacrimogene, ulterior reuşindu-se identificarea a 14 persoane, care vor fi amendate pentru refuzul de a se legitima.

Poliţiştii vasluieni vor întocmi dosar penal în acest caz doar dacă proprietarul iazului va depune plângere împotriva celor care au refuzat să părăsească zona.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă