12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPolițistul de la Brigada Rutieră a fost avansat, post-mortem, la gradul de...

Polițistul de la Brigada Rutieră a fost avansat, post-mortem, la gradul de subinspector de poliţie

Polițistul de la Brigada Rutieră a fost avansat, post-mortem, în gradul de subinspector de poliţie, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune și va fi înmormântat, duminică, la Cimitirul Ghencea Militar, cu onoruri militare, confom MAI.

De asemenea, soția polițistului va primi un ajutor de 20.000 de euro. 

”Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a înaintat astăzi Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, subinspectorului post-mortem Ionescu Gheorghe, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune”, se arată în comunicatul MAI.

De asemenea, Ministerul a anunțat că va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice.

Ministrul Gabriel Oprea şi întreaga conducere a instituției vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu.

Vicepremierul a discutat personal, vineri dimineață, cu soţia poliţistului şi a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, conform prevederilor Ordinului nr. 35 din 13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.

Citește și: Polițistul de la Brigada Rutieră, călcat cu mașina de milionarul turc, a murit

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Dumitru Coarnă a declarat că soția lui Gheorghe Ionescu, va primi, conform legislației, un ajutor de 20.000 de euro.

El a mai precizat că polițistul va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar din Capitală.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

“Cu profundă tristeţe anunţăm plecarea timpurie dintre noi a colegului şi prietenului nostru, subinspector de poliţie p.m. Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti. Un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei de poliţist, dăruit pe deplin familiei şi ţelurilor pe care le-a avut în viaţă, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne. Dumnezeu să te odihnească în pace,“Dulăule”!”, scriu reprezentanții MAI, amintind de porecla polițistului.

Citește și: Milionarul turc va fi acuzat de OMOR calificat și riscă ÎNCHISOAREA PE VIAȚĂ

Polițistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, vineri dimineață, la Spitalul Floreasca, după ce a fost accidentat grav de un om de afaceri turc în urmă cu aproape trei săptămâni. El a încercat să îl facă să oprească pe șoferul care conducea cu viteză și a fost luat pe capotă de acesta și apoi aruncat în stradă.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care l-a accidentat pe polițist, va fi acuzat de omor calificat, riscând o pedeapsă de 15 – 25 de ani de închisoare sau detențiune pe viață, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Soția lui Ionescu a început săptămâna aceasta o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să îşi transfere soţul la o clinică din Israel.

Aceasta a anunţat marţi, după ce şi-a vizitat soţul la spital, că este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă și având nevoie de o intervenție chirurgicală, pe care ea ar dori să o facă la un spital din Israel.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi, după ce, împreună cu ministrul de Interne, l-a vizitat la Spitalul Floreasca pe poliţistul Gheorghe Ionescu, că acesta este în stare critică şi acum nu ar suporta transportul în Israel, dar când se va putea, sunt pregătite fonduri şi un avion.

Potrivit medicilor, polițistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia polițistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Polițiștii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă