8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPolițistul rutier care a devenit vedetă după ce a fost cenzurat

Polițistul rutier care a devenit vedetă după ce a fost cenzurat

Agentul Marian Godină a devenit subiectul principal al unei campanii de solidarizare, pentru că pagina sa de Facebook a fost închisă.

Aproape 3.000 de persoane și-au declarat solidaritatea, pe Facebook, cu un agent al Poliției Rutiere din Brașov care a intrat în atenția șefilor săi după ce a povestit pe aceeași rețea de socializare cum decurg misiunile sale în teren. Povestirile lui Marian Godină au devenit virale pe Internet, dar succesul său virtual s-a încheiat în momentul în care a fost descoperit de mass-media. Astfel, după ce miercuri toată presa centrală și locală din Brașov a relatat despre scrierile agentului, ieri contul de Facebook al acestuia a fost închis. Susținătorii lui Marian Godină susțin că polițistul a fost obligat de către conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov să renunțe la noua sa carieră de povestitor de succes. În ciuda insistențelor noastre repetate, nu am putut obține o poziție oficială din partea IPJ Brașov cu privire la aceste acuzații.

Marian Godină începuse să povestească pe pagina sa de Facebook despre întâmplările amuzante de care se lovea în timpul serviciului.

„Era vreo două ceasul, a patra noapte de schimbul trei, dar nu eram obosit. O aveam ca parteneră pe Monica, o fată frumoasă de 20 de ani, o polițistă tânără și foarte isteață, proaspăt ieșită de pe băncile școlii. Deci nici plictisit nu eram. Conduceam Loganul pe străzile Brașovului, când o voce din stație ne-a direcționat în Noua, lângă Grădina Zoologică. Accident rutier”, își începe agentul una dintre povestirile care au supraviețuit în mediul virtual după închiderea paginii sale. “Un stâlp din beton culcat la pământ, fire de electricitate pe jos, un Matiz făcut acordeon și încă fumegând în mijlocul drumului, un echipaj SMURD, iar lângă Matiz, rezemat de un gard, un bărbat cu ochelari. Cam asta era sceneta. În SMURD se acordau îngrijiri unei persoane, așa că m-am dus spre cel rezemat de gard. Mi-am dat ușor seama că nu se sprijinea din cauza oboselii, nici că ar fi fost rănit. Era os”, continuă Marian Godină, care folosește, în acest context, expresia “era os” cu sensul că “era beat”. Acesta nu a avut rețineri în a menționa că șoferul care a provocat accidentul folosea intensiv un singur cuvânt obscen, fără a ține cont că are în față doi polițiști. “Era mic și grăsălan, la vreo 40 de ani, cu ochelari de tocilar. Îl chema Petrică. Se vedea pe el că nu e prost. Rostea cuvântul «p…» cam cu aceeași frecvență cu care clipea, fără nicio jenă față de colega mea, care era de altfel la fel de amuzată de omuleț ca și mine”.

Povestirile sale, deși au adunat zeci de like-uri din partea cititorilor, se pare că nu au fost pe gustul conducerii IPJ Brașov. Aproape 3.000 dintre utilizatorii unei alte pagini, creată tot de oameni în uniformă și intitulată “Polițiștii au umor” și-au declarat solidaritatea cu agentul rutier din Brașov.

“Pentru că multă lume ne întreabă de ce au dispărut paginile de Facebook ale colegului nostru Marian Godină, suntem în măsură să vă spunem că asupra sa s-au făcut presiuni imense de către conducerea IPJ Brașov să procedeze în acest fel, pe motiv că a adus atingere imaginii Poliției Române”. Mai mult, cei din spatele “Polițiștii au umor” susțin că faptele lui Marian Godină sunt beneficice. “Colegul nostru nu a făcut nimic, în afară de faptul de a promova umorul și, în acest fel, de a îmbunătăți ÎN MOD REAL imaginea instituției noastre, lucru pe care și noi ne chinuim să îl facem de doi ani aici”, se arată pe respectivul cont.

Mai mult, a apărut ieri și o petiție online în care se solicită ca Marian Godină să devină noul purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosindu-se ca “Dovadă: postările de pe pagina sa de Facebook care a fost apreciată de mii de cititori”. Petiția nu a avut totuși la fel de mare succes, adunând, ieri, doar 100 de semnături.

Update: După această campanie de susținere publică, polițistul Marian Godină și-a redeschis pagina de Facebook, pe care a strâns până acum peste 30.000 de like-uri. „Vă mulțumesc din suflet tuturor celor ce m-ați susținut. V-am urmărit tot timpul și am fost profund emoționat de mesajele dumneavoastră. Pentru a evita închiderea acestei pagini, îi rog pe cei ce îmi publică postările în mass-media să facă acest lucru fără să adauge cuvinte obscene care ar putea prejudicia imaginea vreunei instituții publice. Precizez că nu am fost sancționat în niciun fel și nici nu fac obiectul vreunei cercetări administrative. Și ca să închei în registrul obișnuit…ANDIAMO!”, a scris agentul rutier la revenirea în mediul virtual.

Pagina cu întâmplări din misiunile omului în uniformă din Brașov poate fi găsită aici.

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă