10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialPompierii au intervenit într-o localitate din Teleorman, din cauza inundațiilor

Pompierii au intervenit într-o localitate din Teleorman, din cauza inundațiilor

Mai multe gospodării din localitatea teleormăneană Vitănești au fost inundate, ca urmare a ploilor abundente de sâmbătă. Astfel a fost necesară intervenția pompierilor, pentru a evacua apa, informează Mediafax.

Mai multe gospodării, parcul şi curtea bisericii din localitatea Vităneşti, judeţul Teleorman, au fost inundate în urma ploilor de sâmbătă, pompierii intervenind pentru a evacua apa, anunţă ISU Teleorman.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Teleorman, afectate de ploi au fost și parcul și curtea bisericii din localitate.

 Când au văzut că apa le-ar putea inunda şi locuinţele, oamenii au sunat la 112. Astfel, pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă şi cu patru motopompe transportabile.

Hidrologii au emis, sâmbătă seara, un cod galben de inundații, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor, în afluenții mici ai Dunării amonte confluență Urluia.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, până la ora 00.00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe afluenții mici ai Dunării amonte confluență Urluia (județul Constanța)”, precizează INHGA.

Totodată, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Chici.

Cele mai citite

Bursa de la Bucureşti a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 1,86 miliarde de lei la capitalizare, în această săptămână, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu...

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

Veste tristă pentru handbalul românesc. Naționala masculină a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2025

Naționala României de handbal masculin a fost învinsă decisiv de echipa Cehiei în manșa secundă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025....
Ultima oră
Pe aceeași temă