22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialPorturile, închise din cauza ceţii

Porturile, închise din cauza ceţii

Operaţiunile portuare au fost sistate, sâmbătă dimineață, în porturile constănţene, din cauza ceţii dense, vizibilitatea pe mare scăzând sub o jumătate de milă marină, transmite Mediafax.

Potrivit autorităţilor portuare, manevrele de încărcare şi descărcare ale navelor în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – maritim şi fluvial, și Midia au fost suspendate, sâmbătă, în jurul orei 08.30, din cauza vizibilităţii extrem de scăzute, în condiţii de ceaţă. De asemenea, din acelaşi motiv a fost oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre – Marea Neagră.

Toate manevrele şi operaţiunile portuare vor fi reluate imediat ce condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi.

De asemenea, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier în judeţele Constanţa şi Tulcea se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 200 de metri şi izolat, sub 50 de metri.

Pentru judeţele menţionate, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting cu cod galben referitoare la acest fenomen, valabilă până la ora 11.30.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu viteză redusă, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic şi să păstreze, în mers, o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în situaţia în care acesta încetineşte brusc. În zonele cu vizibilitate redusă, se impune folosirea luminilor de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.

Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă