2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialPosturile din trustul Antena Group își vor întrerupe emisia

Posturile din trustul Antena Group își vor întrerupe emisia

Reprezentantul Antena Group a spus, joi, la CNA că posturile din trust își vor întrerupe emisia. “În weekend urmează să întrerupem emisia pentru a emite din noua locaţie. Întreruperea va fi doar de câteva ore, pe noapte”, a precizat Răzvan Gaşpar, citat de Agerpres.

Reprezentantul trustului Intact a mai spus că ultimul pas al mutării va fi mutarea definitivă în fostul sediu al Prima TV, unde este nevoie de multe amenajări. “Partea de logistică s-a mutat deja în Pipera. În următoarele luni vom muta totul acolo”, a mai declarat el.

Reprezentanții Antena Group au solicitat, joi, Consiliului Național al Audiovizualului să reautorizeze studiourile în care ar urma să emită de la Romexpo, dar membrii Consiliului au amânat decizia pentru săptămâna viitoare, după ce pe 21 martie inspectorii vor verifica dacă la noul sediu există toată aparatura necesară și dacă aceasta este funcțională.

“Noi vom fi capabili de a emite din noua locație în weekend. Studiourile sunt montate. Aparatura este montată, totul este funcțional și mai sunt mici lucrări de retuș. (…) Tot acest transfer a fost un efort supraomenesc, de două săptămâni lucrează sute de oameni”, a spus Flavia Niculae, consilier juridic la Antena Group. Lorand Turos, membru al CNA, a pledat însă pentru o amânare a deciziei pe săptămâna viitoare, marți, propunere adoptată prin vot de către Consiliu. “Eu constat că din procesele verbale nu reiese faptul că ei au toate echipamentele în sediu și că acestea sunt funcționale. Propun amânarea luării unei decizii pentru ședința viitoare, marți, urmând ca luni inspectorii noștri să facă o nouă verificare și din proces verbal să reiasă dacă acele echipamente pe care și le-au asumat există și sunt funcționale sau nu”, a declarat el.

Reprezentanții Antena Group au precizat că și-ar dori să înceapă emisia de la noul sediu chiar de la acest sfârșit de săptămână. Ei au menționat că ar urma să existe o întrerupere de emisie de doar câteva ore, în condițiile în care unele echipamente nu sunt dublate. În acest interval, pe ecran ar urma să apară o bandă color, așa cum se întâmplă și pe parcursul fiecărei revizii tehnice lunare.

“Suntem în plin proces de amenajare a unor noi studiouri și a unei noi stații de emisie, de unde să emitem și către satelit și către cabliști, acel master control room, unde se strâng toate semnalele de la toate regiile, toate platourile – pentru că avem platouri în mai multe locații, platouri închiriate și platouri proprii. În acest moment suntem în ultima etapă a acestui proces de mutare, suntem interconectați pe fibră optică cu sediul din București-Ploiești. Asta înseamnă că avem la București-Ploiești stația de satelit care trimite semnalul către toți cabliștii și către toți ceilalți clienți. O stație nouă de satelit este montată în Romexpo, care poate ridica semnalul la satelit în orice moment. Redacția va fi cablată, echipată cu calculatoare — asta e o problemă de câteva ore, într-o noapte, când se decuplează totul și se mută pur și simplu, fizic, dincolo. Toate legăturile sunt făcute. În urma acceptului dumneavoastră, dacă ni-l veți da, vom opera aceste modificări și vom putea emite din noua locație”, a precizat un alt reprezentant al Antena Group.

Gabriel Tufeanu, membru al CNA, și-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că reprezentanții Antena Group susțineau la un moment dat că ar avea nevoie de nouă luni pentru a se muta în noul sediu. “Aseară am văzut, la televizor, la dumneavoastră, că se lucrează pentru a fi gata studioul. Mai mult, după cum am constatat, se lucrează și în momentul acesta, cum se lucra și aseară la amenajarea studiourilor. Deci ele nu sunt gata. Cum putem autoriza un studio care nu este gata? De două săptămâni — de la tv am auzit — ați început amenajarea. Acum, îngrijorarea noastră că dispare Antena a pornit de la faptul că reprezentanții dumneavoastră au spus — și noi am crezut — că durează vreo nouă luni ca să poate fi mutate posturile. Sunt într-o confuzie pronunțată”, a spus el.

Reprezentanții Antena Group au menționat că mutarea definitivă ar urma să se realizeze la sediul fostei Prima Tv, din Pipera, în decurs de câteva luni, iar sediul de la Romexpo reprezintă o etapă intermediară. “Ceea ce v-au spus colegii înainte și declarațiile care au fost făcute, despre nouă luni… O astfel de mutare nu s-a mai făcut. Când pleci la un proiect de această anvergură, faci niște pronosticuri. Unele pot să fie eronate. În MCR, camera de unde se strâng toate semnalele, sunt echipamente care merg de zece ani de zile, poate și mai mult, 24 de ore din 24, șapte zile din șapte. Un astfel de echipament când îl oprești poate să nu mai pornească. Noi am luat în calcul achiziția unor echipamente noi, care presupune contracte cu terții”, au explicat reprezentanții Antena Group.

 

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă