11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Potop în Constanța. Ploaia a dărâmat copaci, acoperișuri și a lăsat...

FOTO. Potop în Constanța. Ploaia a dărâmat copaci, acoperișuri și a lăsat mai multe localități fără curent și apă

Ploaia a făcut ravagii în județul Constanța, în această dimineață. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea în Constanța, în intervalul orar 06:40 – 07:40, s-au înregistrat peste 35 l/mp. La prima oră a dimineții, traficul a fost îngreunat în tot orașul. ”Am înaintat 100 de metri în 10 minute”, a spus un șofer. Și unele mijloace de transport în comun s-au oprit, pentru că multe străzi au fost transformate în piscine. Colac peste pupăză, mai multe semafoare s-au defectat.

În municipiul Constanța, furtuna a doborât acoperișul blocului S de pe șoseaua Mangaliei, balizele de semnalizare ale sensului giratoriu de la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Ștefăniță Vodă, doi stâlpi de iluminat și un panou publicitar. Patru echipe de intervenție ale Serviciului Spații Verzi, fiecare formată din 6 oameni, alpiniști și țapinari, au intervenit îndepărtând peste 30 de copaci căzuți.

ISU Dobrogea a intervenit cu 14 autospeciale pentru scoaterea apei de pe 45 străzi inundate și 16 gospodării.

Din cauza vântului puternic, la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune din județ s-au înregistrat mai multe avarii. Fără energie electrică, stațiile și sursele de apă ce asigură alimentarea cu apă a abonaților nu pot funcționa. Astfel de situații s-au înregistrat la Mihail Kogălniceanu și Crucea. Defecțiunile au fost remediate în câteva ore. Căderi de tensiune s-au înregistrat și la sursa de apă Galeșu și la stația de pompare Lumina.

A plouat puternic și în Tulcea. La Sulina, Crișan, Murighiol, Sfântu Gheorghe au fost dimineață descărcări electrice și averse. S-au înregistrat peste 25 l/mp.

Reprezentanții Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, anunță că în Constanța, între 19.09.2016 ora 09:00 și 20.09.2016 ora 09:00, ar putea cădea aproximativ 20 – 25l/mp, iar între 20.09.2016 ora 09:00 și 21.09.2016 ora 09:00 aproximativ 10 – 15l/mp. 

 

Cele mai citite

Remontada cu scandal pe Santiago Bernabeu. Bayern Munchen acuză arbitrajul

Real Madrid a învins-o dramatic, cu scorul de 2-1, pe Bayern Munchen și s-a calificat în finala Champions League, dar nemții acuză că rezultatul...

Premierul a sesizat că plătim aceeași bani pentru cantități mai mici și cere sancțiuni pentru comercianți

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă