12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Prahova: O cisternă cu acid sulfuric s-a răsturnat pe DN 1....

UPDATE: Prahova: O cisternă cu acid sulfuric s-a răsturnat pe DN 1. Parchetul a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

UPDATE 15.36: Traficul pe DN 1 a fost reluat, miercuri după amiaza, în condiții normale, după ce a fost blocat aproximativ 11 ore, din cauza unei cisterne încărcate cu acid sulfuric, care s-a răsturnat, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

De asemenea, cisterna a fost repusă pe roţi şi dusă pe un câmp, la aproximativ doi kilometri distanţă de locul producerii accidentului, echipajele lucrând în continuare pentru transvazarea încărcăturii într-o altă cisternă. 

UPDATE 13.48: Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a deschis, miercuri, un dosar penal, după ce o cisternă în care se afla acid sulfuric s-a răsturnat pe DN 1, în apropiere de Câmpina, iar şoferul și-a pierdut viața, a anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Potrivit surselor citate, în acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă, anchetatorii luând în calcul toate variantele. 

”La Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a fost înregistrată o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, distrugerea din culpă şi neluarea din culpă a măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

Dosarul are ca obiect accidentul de circulaţie petrecut în noaptea de 05/06.04.2016, în jurul orei 03.05, pe DN1 – Km. 90, în apropierea localităţii Câmpina, judeţul Prahova, când o autoutilitară ce tracta o semiremorcă s-a răsturnat, iar în urma evenimentului rutier a survenit decesul conducătorului auto.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că ansamblul de vehicule, care circula pe banda a 2-a în direcţia Ploieşti – Braşov, a acroşat separatorii din beton ce delimitau sensurile de mers, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe partea stângă, pe acostament. În urma răsturnării ansamblului s-a produs incendierea autoutilitarei, fără  a fi afectată încărcătura transportată (acid sulfuric), fiind distruse indicatoare rutiere, un stâlp de susţinere a reţelei electrice şi a unei ţevi de transport gaze, fără a se constata scurgeri de gaze naturale.

Imediat după sesizarea accidentului prin sistemul unic de urgenţă 112, reprezentanţii ISU au luat măsuri de delimitare a perimetrului în vederea prevenirii oricărui pericol, iar în urma intervenţiei la faţa locului a rezultat că nu s-a constatat fisurarea semiremorcii, nefiind înregistrate alte pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier”, transmite Parchetul. 

UPDATE 12.56:  40 de locuinţe, şase societăţi comerciale, şi un parc de rezervoare aflate pe DN 1 vor fi evacuate, după ce o cisternă cu acid sulfuric s-a răsturnat, miercuri dimineaţă,anunță autoritățile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că la faţa locului a ajuns şi o cisternă omologată în care va fi transferată încărcătura. Conform sursei citate, transferul produsului se va face în condiţii de siguranţă, pe un câmp situat la aproximativ doi kilometri de locul în care s-a produs accidentul. 

—————

O cisternă încărcată cu 40 de tone de acid sulfuric s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe DN 1, în zona municipiului Câmpina, după care întreg vehiculul a luat foc. Din acest motiv, traficul pe DN 1 este blocat și deviat prin Câmpina, informează Infotrafic.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova, cisterna se deplasa pe sensul de mers către Sinaia, a acroşat un separator de sens, a trecut pe celălalt sens de mers al drumului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, în zona municipiului Câmpina. 

Cisterna a acroşat o conductă de gaz pe care a fisurat-o, iar apoi a luat foc, flăcările manifestându-se violent la nivelul cabinei, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. 

Echipajele de pompieri au acţionat pentru răcirea cisternei, concomitent cu asigurarea măsurilor de protecţie pentru personal şi populaţie, prin instituirea unui perimetru de protecţie pe o rază de aproximativ un kilometru. 

Incendiul a fost lichidat după o oră, iar în urma măsurătorilor efectuate s-a stabilit că nu au existat scurgeri de substanţe toxice. 

Şoferul autocisternei a fost găsit decedat sub autovehicul. 

Având în vedere pericolul, autorităţile au blocat total traficul pe DN 1 şi l-au deviat prin Câmpina până la eliminarea totală a stării de pericol şi până la finalizarea cercetărilor.De asemenea, autorităţile au dispus evacuarea populaţiei de pe DN 1, din zona perimetrului de protecţie, în condiţiile în care se acţionează pentru repunerea pe roţi a cisternei. Astfel, sunt evacuate cu ajutorul jandarmilor 40 de locuinţe, şase societăţi comerciale, dar şi un parc de rezervoare, în care se află 130 de tone de ţiţei. 

 

 

 

 

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă