9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialPreafericitul DANIEL, aşteptat la SUCEAVA pentru sfinţirea unei mănăstiri, a aterizat la...

Preafericitul DANIEL, aşteptat la SUCEAVA pentru sfinţirea unei mănăstiri, a aterizat la BACĂU. De ce a schimbat traseul

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, aşteptat pe Aeroportul Suceava de mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, pentru sfinţirea unei mănăstiri în Rădăuţi, a aterizat, vineri după-amiază, pe aeroportul din Bacău, informează Mediafax.

Avionul în care se afla patriarhul a renunţat să mai aterizeze la Suceava din cauza ceţii.

Preafericitul Daniel urma să ajungă, vineri, la ora 14.00, pe Aeroportul Suceava, pentru a merge apoi la Rădăuţi pentru a participa la sfinţirea Aşezământului de copii "Sf. Ierarh Leontie”, iar sâmbătă pentru a oficia Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a Mănăstirii de maici "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului" din Rădăuţi.

Pe aeroportul sucevean veniseră să-l întâmpine mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, IPS Ioachim Băcăuanul, episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanu, precum şi zeci de preoţi.

Cât timp l-au aşteptat pe patriarh pe aeroportul din Suceava, preoţii din zonă au repetat mai multe cântece de întâmpinare pentru înaltul ierarh.

Din cauză că ceaţa de pe aeroportul sucevean era densă, iar plafonul era sub 150 de metri, aterizarea aeronavei nu a fost posibilă, motiv pentru care avionul în care se afla PF Daniel a aterizat pe Aeroportul Bacău, de unde delegaţia a venit cu maşini spre Rădăuţi.

Patriarhul BOR va oficia, sâmbătă dimineaţă, slujba de sfinţire a Mănăstirii "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Rădăuţi, unde de joi PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a adus racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Reşedinţa Patriarhală care va rămâne la Rădăuţi până duminică.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Descoperă covoraşele profesionale moderne şi eficiente pentru dotarea spaţiului tău!

De amenajarea unui spaţiu şi de tipul de design interior şi exterior pentru care se optează, depinde impactul pe care imaginea de ansamblu îl...

Cum a evoluat participarea femeilor din România în economie, în ultimii 20 de ani

În ultimii 20 de ani, în România a crescut ponderea femeilor în structura populației ocupate și în funcțiile de conducere, conform Monitorului Social, un...

Implicațiile industriei de gaming asupra economiei

Industria de gaming a generat venituri în valoare de aproximativ 365 de miliarde de dolari în 2023 la nivel global. Tendința de creștere din...
Ultima oră
Pe aceeași temă