10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPrecizări MAI: Nu mai sunt oameni blocați pe drumurile înzăpezite

Precizări MAI: Nu mai sunt oameni blocați pe drumurile înzăpezite

În acest moment, nu mai sunt oameni blocați pe drumurile din județele afectate de viscol, iar cele 51 de persoane evacuate din mașini sunt cazate la hoteluri din județul Constanța, a anunțat Ministerul de Interne, într-un comunicat remis redacției. 

În ultimele ore, 102 de femei gravide și 29 de persoane care fac dializă au fost ajutate să ajungă la spital. 324 de persoane fără adăpost au fost duse în adăposturi publice sau în unitățile de primiri urgențe. 

În prezent, traficul rutier este în continuare închis pe unele căi rutiere din șase județe (Constanța, Galați, Iași, Tulcea, Suceava și Vaslui). Totodată, sunt închise circulației Autostrada A2 (pe tronsonul Lehliu Gară – Constanța) și A4, precum  și 19 sectoare din 15 drumuri naționale.

De asemenea, pe patru drumuri naționale din județele Buzău, Galați și Iași (DN 22, DN 26, DN 26A și DN 28) se circulă îngreunat.

Circulația feroviară se desfășoară cu restricții pe 10 linii de cale ferată (Alexandria – Zimnicea, Caracal – Banu Mărăcine, Caracal – Corabia, Ciulnița – Călărași Sud, Făurei – Buzău, Roșiori Est – Turnu Măgurele, Roșiori Nord – Drăgănești Olt, Șendreni – Independența, SRCF Constanța și SRCF Galați).

De asemenea, toate porturile de la Marea Neagră sunt închise. La nivelul aeroporturilor, nu sunt înregistrate restricții de trafic aerian.

În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții, cu excepția PTF Zimnicea și Turnu Măgurele, la frontiera cu Bulgaria, unde nu se desfășoară activități specifice de trecere din cauza imposibilității transbordării cu BAC-ul.


Citește și: România, sub zăpezi. Cod galben de ger, cu temperaturi foarte scăzute, în întreaga țară. Patru oameni au murit din cauza frigului. Lista drumurilor închise și a trenurilor anulate duminică

La nivel național, MAI sprijină intervenția echipelor specializate care intervin pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică  în localități din 11 județe.

În orașul Videle, din județul Teleorman, a fost oprită alimentarea cu gaze naturale timp de aproximativ 10 ore, ca urmare a formării unui dop de gheață pe conducta magistrală de alimentare. Preventiv, au fost dislocate forțe și mijloace în cazul în care s-ar fi impus evacuarea Spitalului de Pediatrie și Centrului pentru persoane cu dizabilități. Operațiunea nu a fost necesară deoarece alimentarea cu gaze naturale s-a reluat la ora 00.06.

De asemenea, o situație deosebită a fost semnalată în comuna Negrești din județul Constanța, unde a fost necesară intervenția echipelor medicale pentru 2 persoane (1 femeie însărcinată cu contracții și 1 bărbat cu dureri toracice). Au fost trimise resurse, dar din cauza drumurilor impracticabile și a unor defecțiuni tehnice, s-a reușit preluarea pacienților în jurul orelor 18.50, predarea acestora în siguranță la Spitalul Județean Constanța având loc în data de 08.01.2017, în jurul orelor  01.30. 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă