14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialPredoiu despre audierile în dosarul Gala Bute: nu am nicio emoţie

Predoiu despre audierile în dosarul Gala Bute: nu am nicio emoţie

Liberalul Cătălin Predoiu a precizat vineri că nu are nicio emoţie dacă va fi chemat ca martor în dosarul ‘Gala Bute’, după cum a solicitat Elena Udrea la Înalta Curte, scrie Agerpres.

“Nu este prima dată, nu e treaba mea, e treaba judecătorilor, a procurorilor. Deocamdată, mă ocup de altceva”, afirmat Predoiu, întrebat în legătură cu cererea Elenei Udrea. 

Predoiu a susţinut că el şi cu fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu au “îndreptat” o hotărâre de Guvern propusă pentru a fi. 

“Hârtiile sunt la Guvern, stenograma şedinţei e la Guvern, toate condiţiile în care s-a adoptat hotărârea sunt cunoscute. Am mai explicat. Eu şi Ialomiţianu am îndreptat o hotărâre care era propusă pentru a fi adoptată. Se întâmplă frecvent în Guvern. Sunt două chestiuni separate, una este adoptarea Hotărârii, alta este aplicarea ei. Mai multe nu ştiu. Orice persoană care este solicitată este obligată să meargă la justiţie, dar eu nu am nicio emoţie în acest sens”, a adăugat Predoiu. 

Elena Udrea a solicitat vineri judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie audierea ca martori a fostului premier Emil Boc şi a fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu în dosarul ”Gala Bute”. 

Citeşte şi  Elena Udrea solicită audierea în instanţă a lui Emil Boc şi Cătălin Predoiu în dosarul ‘Gala Bute’

La termenul de vineri al procesului, inculpaţii din acest dosar au fost întrebaţi ce martori doresc să fie audiaţi şi ce probe propun în apărarea lor. Elena Udrea i-a indicat, printre alţii, pe Emil Boc, Cătălin Predoiu, Dorin Cocoş. 

De asemenea, aceasta a solicitat efectuarea unei expertize financiare şi trimiterea de adrese la Ministerul Dezvoltării pentru a fi puse la dispoziţia instanţei toate ordinele de ministru semnate de ea. În plus, Elena Udrea a cerut ca DNA să spună care este stadiul cercetărilor în cauzele disjunse din dosarul ”Gala Bute”. 

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...
Ultima oră
Pe aceeași temă