12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrefectul din Galați a fost schimbat, după inundațiile din ultimele zile

Prefectul din Galați a fost schimbat, după inundațiile din ultimele zile

UPDATE 13.42: Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a fost înlocuit în funcţie, prin decizie a premierului Dacian Cioloş, care l-a numit în acest post pe Gabriel Aurelian Panaitescu, fost prefect al judeţului în 2008-2009, potrivit News.ro.

Tot prin decizie a premierului, în funcţia de prefect al judeţului Galaţi a fost detaşat Gabriel-Aurelian Panaitescu, inspector guvernamental în cadrul SGG.

Noul prefect va fi instalat în funcţie vineri de către Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Gabriel-Aurelian Panaitescu a mai fost prefect al judeţului Galaţi în perioada mai 2008 – februarie 2009, iar în perioada mai 2012 – martie 2014 a fost subprefect al judeţului. 

——

Prefectul din Galați , Dorin Otrocol, va fi schimbat din funcție, vineri. Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au criticat, în această săptămână, modul în care autoritățile locale au acționat, ca urmare a inundațiilor din ultimele zile, informează Digi24.

Potrivit autorităţilor, aproape 1.300 de oameni au fost evacuaţi şi 740 de case au fost inundate. Apele s-au revărsat în 22 de localităţi iar autorităţile au spart un dig pentru a debloca un drum naţional acoperit de apă.

Președintele Klaus Iohannis a criticat modul de intervenție, susținând că, în România, salvatorii ajung după jurnaliști. 

 „Noi suntem țara care tot timpul este luata prin surprindere.Inundatiile ne iau prin suprindere. Sigur nimeni nu poate să prevină ploaia, dar putem să construim un baraj și putem să decolmatăm albiile. Aproape invariabil prima ninsoare ne ia prin surprindere cu toate că știm că de regulă vine iarna și putem să angajăm firme care să se ocupe de dezăpezire în timp util, doar că n-o facem. Abordarea autorităților a fost așa cum o știm, una reactivă. După ce s-a întâmplat dezastrul, autoritățile au mers acolo, au fost anunțați, sute de familii au fost evacuate. Se putea și altfel? Probabil se putea”, a spus șeful statului.

Totodată, și premierul Dacian Cioloș a criticat situația, susținând că există proceduri pentru astfel de situaţii, dar e nevoie şi de exerciţii pentru scurtarea timpilor de intervenţie. „Avem oameni buni la ISU, câteodată se aşteaptă totdeauna ordine de sus pentru a interveni. Odata ce dispozitivul este pus în practică, lucrurile merg”, a spus șeful Executivului.

Pe de altă parte, Mediafax precizează că decizia privind schimbarea prefectului nu are legătură cu modul în care el a gestionat situația din județ. „Nu e (în legătură cu inundaţiile – n.r.). Sunt alte motive pe care mi le-a prezentat domnul ministru de Interne”, a declarat premierul.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă