16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPrejudiciul Hexi Pharma va fi recalculat

Prejudiciul Hexi Pharma va fi recalculat

Prejudiciul Hexi Pharma va fi recalculat, a transmis procurorul General al României, Augustin Lazăr. Declarația vine în urma verificărilor la spitalele care aveau contacte cu această firmă. Până acum se vehiculează suma de 28 de milioane de lei, însă procurorii sunt de părere că prejudiciul ar fi mult mai mare. 

 Augustin Lazăr a declarat marţi că s-au ridicat acte de la circa 300 de spitale în cazul Hexi Pharma. "S-au ridicat acte de la circa 300 de spitale şi ancheta este dezvoltată în profunzime pentru a se clarifica toate situaţiile de persoane vătămate şi pentru a se vedea care este prejudiciul până la urmă, fiindcă este în dezvoltare această investigaţie", a spus Lazăr. 

Procurorii au decis urmărirea penală în cazul companiei Hexi Pharma pentru zădărnicirea combaterii bolilor și falsificarea de produse. Ancheta este demarată de Parchetul General. Administratorul Alexandru Condrea a fost citat la Parchetul General.

Audierile continuă în acest dosar, în fața procurorilor fiind chemate mai multe persoane care au legătură cu această companie sau cu faptele la care se face referire. 

”În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea „Dezinfectanţii utilizaţi în spitale”, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţă, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. Hexi Pharma co s.r.l. pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

-știre în curs de actualizare-

 

Cele mai citite

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă