15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul Cioloş, în vizită în Franţa

Premierul Cioloş, în vizită în Franţa

Premierul Dacian Cioloş efectuează o vizită la Paris, joi şi vineri, în cadrul căreia va participa la o reuniunea specială dedicată României prezidată de secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Angel Gurria, în cadrul Consiliului OCDE. 

"Participarea la această reuniune se înscrie în obiectivul de etapă al României stabilit de Guvern în luna februarie a.c. privind crearea premiselor favorabile pentru luarea în considerare a candidaturii ţării noastre în cursul viitorului exerciţiu de lărgire a OCDE", potrivit unui comunicat al Guvernului. 

Guvernul precizează totodată că, în plan bilateral, vizita marchează interesul părţilor română şi franceză pentru trecerea Parteneriatului strategic bilateral într-o nouă etapă de dezvoltare. "La nivel bilateral, vizita marchează interesul părţilor română şi franceză pentru un dialog aprofundat şi pentru trecerea Parteneriatului strategic bilateral într-o nouă etapă de dezvoltare, reflectată în noua Foaie de Parcurs, care va fi semnată de premierii Dacian Cioloş şi Manuel Valls la 10 iunie", se spune în comunicat. 

Conform sursei citate de Agerpres, ceremonia de semnare va avea loc la finalul unei întrevederi între cei doi înalţi demnitari, în cadrul căreia vor fi discutate subiecte de pe agenda bilaterală, europeană şi internaţională. Premierul Cioloş va avea, de asemenea, o întrevedere cu preşedintele François Hollande, urmând să asiste împreună la meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal, disputat de România şi Franţa. 

Potrivit Guvernului, în marja vizitei vor avea loc întrevederi ale premierului Cioloş cu studenţi, profesori şi membri ai conducerii Ecole Polytechnique şi ai Academiei pentru Agricultură a Franţei. Totodată, prim-ministrul va avea o întâlnire la sediul Ambasadei României cu cei doi copii orfani ai cuplului de români morţi în atentatele de la Paris din 13 noiembrie 2015, care vor fi însoţiţi de tutorii lor legali.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă