8.4 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialPremierul Cioloș se întâlnește cu victime ale incendiului de la Colectiv. Familiile...

Premierul Cioloș se întâlnește cu victime ale incendiului de la Colectiv. Familiile acestora ar dori construirea unui spital

UPDATE 11,20: Famillile victimelor tragediei de la clubul Colectiv, care s-a produs acum un an, doresc să se construiască în București un spital nou, să se modernizeze cele actuale și să se modifice legislația, a declarat tatăl uneia dintre victime, la ieșirea de la întâlnirea cu premierul Cioloș.

"Visul nostru ar fi construirea unui spital", a subliniat tatăl.

———————————————–

Premierul Dacian Cioloș se întâlnește vineri dimineață, la sediul Guvernului, cu victime ale incendiului de la Colectiv și cu rude ale acestora.

La întâlnire ar urma să participe și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență prin care prelungește cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se tratează în străinătate. 

"Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență care modifică OUG adoptată la începutul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacienții din Colectiv care au fost tratați în străinătate sau care urmează să fie tratați în străinătate. Astfel, prelungim cu încă doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente în străinătate pentru toți pacienții din Colectiv", a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

El a adăugat că suma alocată va fi inclusă în bugetul ministerului pe următorii doi ani. 

Potrivit lui Voiculescu, în acest an, bugetul destinat tratării în străinătate a pacienților de la Colectiv a fost "într-o mică măsură folosit". Ministrul a explicat că de vină au fost "greutățile birocratice, barierele birocratice", care au fost eliminate prin noua ordonanță de urgență.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă