16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPremierul Grideanu, despre românca rănită în atentatul terorist de la Londra: Se...

Premierul Grideanu, despre românca rănită în atentatul terorist de la Londra: Se află sub strictă supraveghere. Pericolul nu a trecut

Premierul Sorin Grideanu a declarat, joi dimineața, că „pericolul nu a trecut”, în cazul româncei care a fost rănite în atentatul terorist care a avut loc, miercuri seara, pe Podul Westminster din Londra.

„Vreau să vă spun că am avut o discuție cu ambasadorul Românei la Londra, am fost în permanentă legatură și cu MAE. S-a constituit celula de criză, sunt în legătură permanentă cu cei doi români și cu familiile lor. Sperăm la un final fericit în ceea ce privește una dintre victime. Cealaltă este în afara oricărui pericol”.

Totodată, șeful Executivului a precizat că una dintre victime se află sub strică observație, după ce a fost supusă unei operații: „Pericolul nu a trecut. Suntem alături și de familie”, a spus Grindeanu.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, joi dimineața, că în atac au fost răniți doi cetățeni români – o femeie care se află în stare gravă și un bărbat fost rănit ușor.



 Potrivit sursei citate, imediat după producerea incidentului și transferul cetățenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală în vederea obținerii unor informații actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor și pentru a acorda asistență consulară.

„Menționăm că una dintre cele două persoane de cetățenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită ușor în urma incidentului, a fost externată. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord menține permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât și cu cetățeanul român care a fost externat. Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, menținând legătura cu unitatea medicală, familia persoanei rănite, precum și cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări", se arată în comunicatul de presă.


Citește și: FOTO. Cine este polițistul care a fost înjunghiat în atacul terorist din Londra. Britanicii, solidari cu familia bărbatului, pe care îl descriu drept un erou care și-a pierdut viața siguranța publică 

Un polițist de 48 de ani este una dintre cele patru victime ale atacului terorist care a avut loc, miercuri seara, pe podul Westimster din Londra. Keith Palmer a fost înjunghiat mortal de atacatorul care a provocat teroare în capitala Marii Britanii. Alți trei polițiști au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă, după ce un Hyundai 4×4 a intrat în mulțimea de pe podul Westimster, după care s-a izbit de gardul lateral al curții Parlamentului Britanic.


Conform MAE, cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833 ; 44 20 76036694 ; 44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Un atacator a ucis cinci persoane inclusiv un polițist, la Parlamentul Marii Britanii, pe Podul Westminster, înainte de a fi împușcat mortal de Poliția Metropolitană. Atacul din centrul Londrei a debutat cu o mașină Hyundai 4×4 (foto) care a intrat cu mare viteză pe Westminster Bridge, intrând în oamenii ce se aflau pe direcția de parcurs, ciocnindu-se de gardul din perimetrul  Parlamentului.

 

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă