17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialÎnregistrări compromițătoare cu preşedinta CNA, Laura Georgescu: ”Vin şi te şantajez, ce...

Înregistrări compromițătoare cu preşedinta CNA, Laura Georgescu: ”Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?”

Preşedinta CNA, Laura Georgescu, a fost surprinsă într-o serie de înregistrări compromiţătoare obţinute de Realitatea TV. Femeia recunoaște că acoperă România TV și pe Sebastian Ghiță, de pe urma cărora doreşte să profite. Laura Georgescu nu a confirmat veridicitatea înregistrărilor.

"M-a forţat jigodia de Georgică Severin să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de…aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez… Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi am şi eu o lege. Pot să, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?", spune Laura Georgescu, conform înregistrării.

Într-o altă înregistrare, şefa CNA vorbeşte despre o posibilă sponsorizare, sub forma unor laptopuri, pentru instituţie.

"Laptopuri nu ne sponsorizaţi şi pe noi? Nu ne faceţi şi nouă o donaţie? 5 bucăţi! Ăla e un jaf, frate, să mor eu, e la preţ de piaţă! Nu ştiu, 1-7, 1700, cât dracu e? Nu am înţeles. Lăsaţi, lăsaţi, făceţi-vă că ştiţi ce vreau! Te pup, pa, pa! Să dea nişte laptopuri. Nu, nu, nu ţi le mai…laptopuri, ascultă-mă puţin că o rezolv altfel. (O sun pe Gubernat să văd). Că n-aş băga, frate bani în laptopuri. Sunt tâmpită, mă, să iau laptopuri de bani pentru instituţie, mă, când putem să le luăm altfel, mă, am atâţia oameni care-mi sunt datori, nu pricepi ce-ţi explic? E păcat de Dumnezeu, mă! Nu suport să iau bani din instituţie să rezolv problemele. Mi se pare de un căcat. (Gubernat) asta e prietenă cu unu’, înţelegi, şi m-a tot întrebat dacă vreau… Să nu iau 5 laptopuri pe moca? Dă-i dracului, ce-o să spună? C-am primit şpagă, dă-i în…." spune Laura Georgescu într-o altă înregistrare.

Șefa CNA nu este la prima abatere. Săptămâna trecută, Narcisa Iorga, membru CNA a publicat pe blogul său o serie de înregistrări audio în care Laura Georgescu, preşedintele forului audiovizual, foloseşte un limbaj neadecvat, adresându-se pe un ton autoritar şi agresiv unor elevi de clasa a III-a.

În cadrul programului „Şcoala altfel“, desfăşurat în perioada 1-5 aprilie 2013, CNA s-a implicat activ, lansând campania „Violenţa în şcoli iese de pe TV“ prin intermediul căreia experţii în audivizual şi-au propus să-i înveţe pe cei mici care sunt drepturile şi libertăţile copilului în audivizual.    „Dacă-ncepea un borş d-ăla de-i crăpa creierii pe pereţi?“, „Numai o secundă! Numai o secundăăă! Ajungem şi la sex!“, „Da' tu de ce eşti supraponderal? Nu vrei să nu mai mănânci în halu' ăsta?“, „Când vorbesc, nu mă întrerupi. Dacă ţi-a murit cineva lângă tine, nu e o problemă!“, sunt doar câteva dintre expresiile folosite de Laura Georgescu în dialogul cu elevi de clasa a 3-a, pe care Narcisa Iorga le-a făcut publice pe blog.  

Narcisa Iorga îi cere, marți, demisia șefei CNA, într-o postare publicată pe blogul său:

”Ai vorbit unor copii despre ”crăpat creierii pe pereți”, l-ai întrebat pe un altul ”de ce e supraponderal” și ”de ce mănâncă în halul ăsta”. Mai poți ridica privirea din pământ?

Ai răcnit la niște copii, i-ai jignit, ai pretins că le faci educație deși îi vedeai pentru prima oară. Te-ai erijat în psiholog. Ai putea privi în ochi pe vreunul dintre părinții acelor copii?

Ai cerut profesorilor să te lase singură cu elevii, ai pretins că așa ar fi mai sinceri. Ai mințit. Cum ai putut să profiți de respectul și buna credință a unor dascăli? Mai poți vota sancționarea vreunui post care a încălcat normele de protecție a minorilor?”

”Cum vei mai putea pretinde că aplici legea, când ai spus că nimic nu merge legal în România și că e normal să recurgi la șantaj? Cum vei mai cere întâlniri la comisarii europeni, Laura Georgescu?”, a mai scris Narcisa Iorga

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă