16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Băsescu se întâlnește, sâmbătă, cu prințul Charles

Președintele Băsescu se întâlnește, sâmbătă, cu prințul Charles

Președintele Traian Băsescu îl va primi, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe prințul Charles care se află într-o vizită în România.

Moştenitorul coroanei Marii Britanii a ajuns în România marţi după-amiază, pe Aeroportul Târgu Mureş, cu un avion privat, fiind preluat de către ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază. Prinţul Charles a petrecut câteva ore în satul braşovean Viscri, mergând la locuinţa pe care o are în localitate.

Din Viscri, Prinţul Charles a mers în localitatea covăsneană Micloşoara, din zona Baraolt, unde a înnoptat la reşedinţa familiei contelui Kalnoky Tibor.

Miercuri, Prinţul Marii Britanii s-a întors în judeţul Braşov, unde a vizitat Biserica Neagră, el spunându-le jurnaliştilor că se simte foarte bine la Braşov. La ieşirea din biserică, Prinţul Charles a fost aplaudat de către braşovenii şi turiştii care se aflau în zonă.

Miercuri seară, Prinţul Charles a ajuns în Valea Zălanului din Covasna, unde are mai multe proprietăţi, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată.

Prinţul Charles, a petrecut, joi, aproape o oră în compania a aproape 50 de localnici din Valea Zălanului (Covasna), care în cinstea sa au organizat o petrecere într-o livadă, unde moştenitorul coroanei britanice a mâncat mămăligă cu brânză şi a ascultat muzică populară maghiară. După întâlnire, Prinţul Charles s-a retras la locuinţa sa din Valea Zălanului.

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Cele mai citite

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă